Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de setembre del 2012 | 19:31
Editorial

11-S i 25-N de 2012

Estem obrint un nou període històric de la nostra nació. L'Onze de Setembre de 2012 ha accelerat tot el procés i el President, Artur Mas, ha sabut copsar la força de la gran manifestació de l'11-S i impulsar, alhora, la seva transició nacional.

Mas ha sabut plantejar, també, el final de la seva legislatura com a President convocant eleccions pel proper 25 de novembre, unes eleccions que no seran ordinàries i que possiblement seran les més importants de la nostra història recent.

Catalunya, el 25-N, no elegirà únicament els representants d'unes forces polítiques, sinó que decidirà si té voluntat d'ésser i si es vol autodeterminar. Cal doncs que tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya, i més encara, cal que tots aquells qui es van manifestar el passat 11-S i tots els qui han lluitat per la llibertat del nostre país vagin a votar. Amb pluralitat, cal votar les nostres opcions nacionals: CiU, ERC, ICV, les impulsores d'aquest avenç cap al dret a decidir.
Artur Mas ha passat ja a la història. Esperem que les moltes ofensives que rebrà no el facin desistir"
Tot i això, no podem oblidar la importància del vot socialista, que és fonamental per a seguir mantenint el gran objectiu de l'any 1976, però també el del 2012: Catalunya, un sol poble. Esperem, doncs, que els sectors catalanistes i sobiranistes del PSC s'imposin a un aparell burocràtic superat per la història i per l'empenta de les noves generacions.

Cal, doncs, estar darrere del nostre President, en tant en quant President del país. I cal agrair-li la seva dignitat en anunciar la seva retirada quan acabi aquest procés històric. Artur Mas ha passat ja a la història. Esperem que les moltes ofensives que rebrà, pressions i promeses no el facin desistir de la fermesa que ha demostrat aquest 25 de setembre al Parlament de Catalunya.

A partir de demà comença, doncs, una gran campanya que va més enllà de les eleccions del dia 25-N. Si Catalunya perd aquesta oportunitat, com ja hem dit altres vegades, passarem de la transició nacional a la depressió nacional, i trigarem molts i molts anys a trobar de nou una escletxa en la història que ens pugui portar a la dignitat i a la independència nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat