Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de març del 2011 | 18:21
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Catosfera: reflexions al voltant del 2.0 a Catalunya

Blogs, xarxes socials i, sobretot, Facebook i Twitter són paraules, avui, que estan en boca de tothom. Aquestes eines estan canviant les nostres vides.

Catosfera

Barcelona · Uns instruments que han revolucionat tot el panorama d'internet. Aquestes xarxes socials ens estan oferint una nova manera d'apropar-nos a internet, un nou mitjà per comunicar-nos, de relacionar-nos entre nosaltres mateixos o d'informar. Però, cap a on anem? Quina és la tendència de tot plegat? Què en quedarà d'aquests hàbits, aquests usos en el futur immediat?

Aquesta setmana, els tecnòlegs, els periodistes, els comunicadors i, en definitiva, tots aquells i aquelles interessats per la internet catalana, els blogs, Facebook, Twitter, així com les xarxes socials i tot el que suposen i impliquen té una fita ineludible a Granollers. Divendres arrenquen, en aquesta localitat vallesana, les jornades de la Catosfera 2011 (#catosfera) que, durant dos dies, tractaran de donar resposta a la importància i el canvi que han suposat les xarxes socials, en diferents àmbits com el de la comunicació, la premsa, la música, l'humor o l'empresa. La Catosfera també abordarà la revolució que han suposat els 140 caràcters, els hàshtags (#), els enllaços (http://bit.ly...) o els @ de la xarxa social Twitter i el futur immediat que ens espera i la petjada que deixarà tota aquesta nova concepció d'internet que ens estan proporcionant les anomenades xarxes socials. Diversos especialistes del país abordaran la qüestió en les diferents activitats i ponències que donaran contingut a la Catosfera 2011. Des del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich (@Flamerich), fins a periodistes, empresaris i experts en la xarxa a Catalunya com Saül Gordillo (@saulgordillo), Dídac Lee (@didaclee), Genís Roca (@genisroca), Carles Capdevila (@carlescapde), Albert Castellón (@albertcastellon) o Xantal Llavina (@xantallavina), per esmentar-ne alguns/nes.

El nostre país és potent a la xarxa. Estem aprofitant totes les potencialitats que ens ofereix per anar més enllà com a societat, com a país. Però no ens podem aturar, cal anar a més. Cal continuar esprement-la i treure'n més suc. D'aquí que totes les reflexions, els pensaments, les iniciatives i els projectes que fomentin o ajudin envers aquest objectiu són positius i necessaris per tal d'assolir-ho. La Catosfera 2011 va en aquesta línia, direcció. Esperem que sigui un èxit total i encoratgem els seus organitzadors, així com a tota la comunitat de tecnòlegs, periodistes i tuitaires a seguir fent aportacions d'aquesta mena en un àmbit molt rellevant per a les nostres vides. Com va dir Kofi Annan, exsecretari de les Nacions Unides, en un discurs a Ginebra l'any 2003, les noves tecnologies no són la panacea però poden contribuir, i molt, a millorar el nivell de benestar de les persones. I té tota la raó. Hem de tenir-ho tots i totes ben present. Bona catosfera!



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat