Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de juny del 2012 | 16:35
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

BIO: sector clau per al país

481 empreses, 84% de les quals creades a Catalunya, 15.600 milions d'euros de volum de negoci, 22.000 treballadors, la meitat dedicats a la recerca, i empreses joves però consolidades com BCN Peptides/GP-Pharm o Omnia Molecular o, d'altra banda, el cas d'Xcelia, una iniciativa promoguda des del govern català, i que es troba sota el paraigua del Banc de Sang i Teixits.

Aquestes són algunes de les dades més significatives del sector de la biotecnologia a Catalunya. Un sector amb un potencial de creixement molt important, de molt valor afegit, amb un pes fonamental de la recerca i que pot esdevenir una de les puntes de llança de la nostra economia en els propers anys.

Totes aquestes dades apareixien en un interesant programa de Valor Afegit dedicat al bio, emès la setmana passada, en motiu de la celebració als Estats Units del BioBoston 2012, el congrés més rellevant de biotecnologia del món. La delegació catalana mostrava el seu múscul, ensenyava el seu atractiu en aquest transcendental esdeveniment. La participació catalana fou liderada i coordinada per BioCat, que és l'entitat pública que promou, dinamitza, impulsa i fomenta el creixement de la biotecnologia al nostre país.
Catalunya presenta les condicions òptimes per ser un referent de la biotecnologia a escala mundial en els propers anys"
Però no només BioCat es bolcà per tal que Catalunya sortís exitosa del congrés, sinó que també el govern català, on el president Artur Mas va aprofitar l'avinentesa per fer la seva primera visita oficial al país que és considerat com la primera potència a nivell mundial. Un viatge que ja venia precedit per unes declaracions elogioses del President envers l'Estat de Massachusetts, situant-lo com a referent i com a objectiu per a Catalunya, en el marc d'uns Estats Units d'Europa.

Una visita que ha contribuït a donar força, empenta i braó i, de retruc, ajudar a la necessària internacionalització del sector. És ben conegut per tothom, però cal dir-ho, cal expressar-ho amb tota la fermesa i la convicció: la internacionalització és fonamental per al bio català i per a la resta, en un moment com l'actual on la crisi colla i l'economia cada cop és més i més global.

El sector biotecnològic té moltes potencialitats. Catalunya i la seva capital presenten les condicions òptimes per esdevenir un punt clau, un referent de la biotecnologia a escala mundial en els propers anys, ja sigui per les capacitats internes, però també per la seva atracció, pel fet de poder arrossegar cap al país talent internacional que desenvolupi la seva carrera a Catalunya i faci crèixer el sector bio català.

És obvi de què es tracta d'una bona dada, d'una bona notícia, tenint en compte la crisi i que els nostres sectors productius tradicionals estan passant per uns moments molt complicats i hi ha una urgència clara i evident: que apareguin àmbits, sectors nous i diferents que agafin el relleu i s'erigeixin com els nous motors de l'economia catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat