Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de març del 2009 | 14:44
Crònica · Tecnologia i país

El mòbil més car

Els catalans i les catalanes tenim el privilegi de pagar el servei de telefonia mòbil més car de tot el continent europeu. Una característica que compartim amb la resta de ciutadans de l'Estat. Aquesta dada, que hauria de fer enrogir la totalitat d'operadores de telecomunicacions que operen a l'estat espanyol, va ésser feta pública la setmana passada per la comissària de Societat de la Informació de la UE Viviane Reding. Concretament, la tarifa mitjana de mòbil que paguem dobla la mitjana comunitària.

 


Mentrestant, però, les operadores que donen servei als ciutadans en territori de l'estat espanyol ni s'immuten. Continuen fent-se l'orni. Sembla ésser que no els hi importi. Fan pagar les tarifes més elevades i, quan des d'Europa els deixen en evidència, els hi toquen el crostó, miren a una altra banda, tot esperant que passi la tempesta i la normalitat torni a regnar. No obstant, aquesta no és l'única taca. A banda del preu, hi ha la problemàtica tècnica. Les limitacions del servei. A Catalunya, al nostre país, hi ha encara moltes mancances de cobertura fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. Només cal anar a comarques per tal d'experimentar-ho en primera persona. Aquest fet però, s'agreuja a l'estiu, a les zones de costa on l'arribada de turistes fa incrementar la seva població, de manera clara i notòria, i la seva xarxa de telefonia mòbil no pot absorbir la demanda que aquest augment d'habitants suposa. Això passa estiu rere estiu. I el que és pitjor, no s'hi inverteixi per resoldre-ho.


Més enllà del mòbil, i continuant amb tecnologia associada a empreses que es dediquen a les telecomunicacions, hi ha les, cada cop més emprades i sol·licitades, connexions ADSL. També en aquest cas, passa exactament el mateix que amb la telefonia mòbil: paguem les tarifes més elevades, en comparació amb la resta de països europeus -només són més cares a Txèquia, Romania i Àustria-. Un preu, val a dir, que no es correspon amb el millor servei del continent. La velocitat de connexió, d'accés a la banda ampla és una de les més baixes. Fet que suposa, que paguem molt per un servei pobre. Caldria que totes aquestes companyies miressin al nord, -on diuen que la gent és noble, culta i intel·ligent- i veiessin com funcionen les coses en aquest àmbit, allà.


El progrés està associat, innegablement, amb les noves tecnologies. s d'una claredat que no cal ésser una llumenera per veure-ho. Per tant, aquests serveis haurien d'ésser molt més assequibles al nostre país. I mentre això succeeix, els nostres representants s'ho miren i no fan res per pal·liar-ho. Cal que des d'Europa ens avisin i ens alertin de la situació que patim. Quina passivitat. I jo em pregunto: d'això se'n diu defensar els interessos de la ciutadania -que tantes vegades s'omplen la boca de defensar- amb els abusos que cometen aquestes empreses sobre els seus usuaris? Que s'ho facin mirar! 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Tecnologia i país
La indústria de les 'apps'
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Indica publicitat