Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'abril del 2010 | 14:36
Crònica · Tecnologia i país

Catalunya i TV: la interactivitat és el següent pas

Ja és una realitat a tot el nostre país: els ciutadans i les ciutadanes del Principat de Catalunya només poden veure la televisió a través de la TDT i sense l'alternativa de l'analògica. El projecte d'implantació de la TDT (Televisió Digital Terrestre) ja ha arribat a la seva darrera etapa: el de l'apagada analògica. Un final que es va produir el passat 30 de març a totes aquelles àrees del país que encara podien veure la televisió a través d'aquest sistema.

Hores d'ara, la televisió analògica ja forma part de la història de Catalunya. La transició però no ha estat mancada de problemes, com les conegudes zones d'ombra. El cronista ho ha pogut experimentar en primera persona, aquesta Setmana Santa, a Calafell, on els canals de Televisió de Catalunya o no es veuen o es veuen en pèssimes condicions. I no és pas l'únic lloc del país.

El govern ha de solucionar-ho amb caràcter d'immediatesa perquè no ens ho podem permetre. TVC s'ha de poder veure, amb qualitat òptima, a qualsevol lloc de Catalunya. El sistema de la TDT comporta diferents i rellevants avantatges: l'increment del nombre de canals de televisió que el teleespectador pot veure en relació als existents en l'etapa analògica, la millora de la qualitat de les imatges que comporta el senyal digital de televisió, així com pel que fa al so. Però la cosa no s'acabarà aquí, el que veritablement ha de resultar una revolució, en una segona fase, ha d'ésser la interactivitat. Aquest és el punt.

Aquesta funcionalitat que presenta la TDT ha de permetre la creació d'aplicacions i eines que, en els diferents canals, proporcionin informació, ajudin i facin conèixer els interessos i les inquietuds dels televidents. Estem parlant, per exemple, de diferents tipus d'aplicacions: consultives, que ens donin informació sobre el temps, les estadístiques d'un partit de futbol o de qualsevol esdeveniment esportiu, d'oci, que permetin que el televident passi una estona distreta ja sigui mitjançant un joc o concurs, administratives que facin possible que una persona realitzi un tràmit amb el seu ajuntament o demani cita per al metge des de la comoditat que significa el sofà de casa seva, com si estigués usant Internet. I la llista podria continuar i continuarà, a mesura que aquestes siguin una realitat i la indústria vagi a més.

La interactivitat ha d'ésser, per tant, una oportunitat per a la indústria tecnològica. Les empreses que apostin per aquest àmbit poden obtenir una nova línia de creixement de la seva activitat, una nova via per fer negoci, una opció diferent per tirar endavant, en un terreny amb moltes potencialitats que caldrà saber abonar i entendre per potenciar-lo. La innovació serà realment important i donarà sortida a totes aquelles empreses que hi apostin.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat