Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de d'abril del 2011 | 15:53
Crònica · Societat civil
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com

Fent història. Un gran èxit organitzatiu, un gran èxit electoral

La jornada d'ahir a Barcelona va resultar ser un èxit esclatant en molts sentits. En primer lloc un èxit organitzatiu. Eren molt els qui pensaven que el moviment de les consultes no es podia permetre acabar amb un resultat semblant al que s'havia assolit a Lleida o a Tarragona. Alguns deien que l'important era fer-les. Però no.

L'important és que s'organitzin de manera impecable, que la participació sigui alta i que serveixin per mobilitzar i fer visible el creixent sentiment nacional.  Barcelona Decideix ha sabut guanyar-se moltes complicitats fent una feina titànica. Ha hagut de demostrar, i ho va fer amb molta perseverança, que la consulta seria més semblant a un referèndum oficial que no pas a una recollida de signatures.  En un món com el de l'independentisme on les escissions i les travetes estan a l'ordre del dia, cal agrair moltíssim la feina de l'Alfred Bosch i tot el seu equip. S'han guanyat el respecte dels partits, han mobilitzat amb un alt grau d'eficàcia els milers de voluntaris que han fet una gran feinada, han sabut involucrar entitats estratègiques i, sobretot, s'han guanyat en els darrers mesos el respecte de tots els colors del sobiranisme.

En segon lloc, i com a conseqüència del primer èxit, tenim un èxit electoral. Es pot dir que Artur Mas ha ajudat a la mobilització. I tant. Com també que si el president  va anar a votar va ser perquè ja intuïa que la consulta anava bé. La Barcelona popular i menestral, la de la gent normal, s'ha llençat a les urnes amb il·lusió i donant una lliçó de civisme a tothom. El passat 28 de novembre els partits explícitament independentistes (Esquerra, SI i RCAT) assolien vora els 74.000 vots a Barcelona en les eleccions al Parlament.

Ahir més de 230.000 ciutadans de Barcelona, en contra del seu encara alcalde, van apostar per la independència de Catalunya, demostrant que la voluntat de sobirania cada cop és més transversal i que mobilitza una part molt considerable de l'electorat de CiU i ICV.  Algú podrà dir que si hagués votat tothom, el resultat hagués estat diferent. És clar. Votant un 60% el Sí no guanyaria amb un 90%. Segur. Però més enllà de les enquestes, només hi ha una manera de saber quin seria el percentatge. Convocant un referèndum oficial  i vinculant, amb 15 dies propaganda institucional i amb espais per a totes les opcions a tots els mitjans de comunicació. Sortim de dubtes?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat