Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de juny del 2015 | 19:53
Crònica · Societat civil

Colau, l'ANC i Òmnium: cap a l'Onze de Setembre

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha compromès de manera oficial i ja abans d'agafar les regnes del consistori de la capital catalana, a donar suport a l'ANC i Òmnium en la convocatòria de la propera manifestació de l'Onze de Setemebre. En una trobada aquesta setmana, Colau ha volgut fer patent la bona sintonia que té amb les entitats i amb la societat civil, sobretot amb les que representen la voluntat majoritària del poble de Catalunya.

Amb l'objectiu de subratllar i donar visibilitat a una "sobirania real" pel poble de Catalunya, Ada Colau, líder de Barcelona en Comú i molt probablement futura alcaldessa de Barcelona, ha fet una roda de premsa conjunta amb la líder d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el líder de l'Assemblea (ANC), Jordi Sànchez, per començar tots els preparatius de l'11 de Setembre.

Colau ha acordat visualitzar la pluralitat del procés català el proper Onze de Setembre a través de la seva participació en la manifestació que, enguany i de nou, convocaran de manera conjuta ambdues entitats, aquest cop a la Meridiana de Barcelona.
Hem vingut aquí a refermar el nostre compromís amb aquest procés popular i ampli"
Colau, en molt bona sintonia amb Sànchez i Casals, ha deixat clara la seva voluntat de donar totes les facilitats per la convocatòria de la marxa així com pel procés que ha endegat Catalunya cap a l'Estat propi: "Hem vingut aquí a refermar el nostre compromís amb aquest procés popular i ampli. Des de l'Ajuntament pensem a donar totes les facilitats. La nostra presència institucional a la manifestació serà plenament garantida".

Donada la diversitat d'opcions que existeixen al si de Barcelona en Comú quant al procés, Colau ha parlat de sobiranisme i dret a decidir com la bases i denominadors comuns de totes les opcions polítiques internes. Casals ho ha sabut interpretar: "En altres manifestacions d'Onze de Setembre, al costat s'hi han afegit moltes persones que encara no ho tenen decidit, però venien igual. Aquesta vegada passarà el mateix. Al costat, vindrà molta gent que encara no s'ha decidit. Qualsevol gest que impliqui sumar matisos, diversitat, en favor de la plena sobirania (per a nosaltres vol dir la independència) és una satisfacció. Ho rebem amb els braços oberts".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat