Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de d'octubre del 2013 | 18:32
Crònica · Seguretat

La seguretat internacional de la Catalunya independent

Catalunya formaria part d'Europa si es declara estat independent? Jurídicament no se sap. La Unió Europea (UE) no té precedents, ni els tractats de la UE especifiquen clarament aquest supòsit, i la interpretació jurídica dels textos normatius és, hores d'ara, desconeguda. Els tribunals europeus tant podrien decidir que Catalunya forma part automàticament de la Unió Europea, com que ha de complir una sèrie de formalitats menors, o que en queda exclosa.

Reproduïm del CEEC · Políticament, tampoc és tot clar. Es diu que Espanya vetaria l'entrada del nou estat català i que, almenys, convenceria altres estats a què votessin negativament, com França, per prevenció respecte a una futura secessió de Còrsega, i Itàlia, pel mateix motiu respecte el nord, batejat pels secessionistes com Padània.

La UE és formada per estats, i sense la unanimitat de tots els estats membres, Catalunya no entraria dins la unió. Sovint, però, s'oblida que els estats formen aliances, i fins i tot han guerrejat o s'han aliat amb uns o altres segons els seus interessos.

Determinar a priori quina serà la posició de França, Itàlia o un altre estat no ha de ser obligatòriament vist des de l'optimista òptica espanyola que assegura, de totes totes, que no estaria sola en el vot negatiu a l'entrada de Catalunya dins la UE. Podeu llegir la totalitat de l'informe del CEEC clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat