Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'octubre del 2014 | 19:58
Crònica · Seguretat

Espadaler, tolerància zero

En les properes setmanes Catalunya i tota la seva societat viurà un gran terrabastall polític que tots volem que sigui executat en perfecte ordre democràtic.

En les darreres setmanes s'està produïnt la gota malaia de la provocació a dos nivells: en el primer, la senyora Llanos de Luna ensenya el "paquet" de l'Estat i provoca, dia sí i dia també, tot exhibint els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i alhora portant unitats --molt necessàries a la resta de l'Estat-- de vacances a la Verneda o a la costa catalana.

Llanos de Luna també gasta de manera inútil combustible i vehicles de l'Estat per a exhibir el seu poder pels carrers de Catalunya. A més, Llanos de Luna coloca a tots i cadascun dels actes cívics i polítics que es fan a Catalunya unitats d'informació que informen de manera indocumentada a l'Estat, pels resultats que s'obtenen.

En el segon nivell, s'han produït 27 atemptats de diversos nivells contra seus de partits i associacions cíviques catalanes, i s'han atacat monuments simbòlics del catalanisme i el nacionalisme. també, membres dels Cossos i Forces de Seguretat d'incògnit han sigut enxampats amb cotxe oficial arrencant estelades. A més, s'ha fet evident la vigilància sobre diferents personalitats de l'independentisme i la societat civil.

Tot tenia i té un objectiu: provocar una reacció que justifiqui l'intervenció. Per ara, la societat civil i les forces independentistes, amb gran contenció, responsabilitat i seny, no han caigut en tornar-s'hi.

Davant d'aquesta situació i abans que certs sectors de les clavegueres donin un pas més de violència, des del CEEC creiem que el Departament de l'Interior hauria d'enviar un missatge clar i transparent de tolerància zero. A més, seria pedagògic que hi haguessin detencions d'elements pertorbadors identificats.

Les setmanes properes són decisives per a la transició nacional catalana. I és responsabilitat del Departament de l'Inteior i de la Policia de Catalunya evitar qualsevol provocació o violència. Tolerància zero ha d'ésser la consigna.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat