Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de setembre del 2013 | 17:56
Crònica · Seguretat

El repte d'Espadaler el 12-O: tolerància zero

La Policia de Catalunya tindrà el proper 12 d'octubre una oportunitat important per a mantenir la pau social i democràtica de què gaudeix el nostre país. Per això, caldrà protegir com sempre s'ha fet els ciutadans unionistes i pacífics que es concentrin a la plaça de Catalunya.

I fins i tot, en el cas que els neofranquistes i nazis facin una manifestació al Parc de Montjuïc, aquests també hauran de gaudir de la seguretat i el control estricte de la nostra policia. Perquè estem en una societat on les llibertats individuals estan garantides. 

El passat Onze de Setembre la nostra policia nacional (Mossos i Locals) va protegir la Via Catalana però també va protegir les trobades simbòliques a la ciutat de Barcelona del PP i de C's. Tot es va desenvolupar en perfecte ordre democràtic. Cal felicitar, doncs, la ciutadania i els nostres serveis policials. 

Ara, però, pel proper 12 d'octubre s'anuncien dues trobades, una de suposat caire democràtic a la plaça de Catalunya de Barcelona en la què participaran diferents col·lectius unionistes i el PP i C's. El que preocupa al nostre Govern i a la ciutadania, però, no és aquesta concentració sinó la crida que han fet diferents grupuscles nazis i neofranquistes en la qual busquen voluntaris per anar a fer una cacera d'independentistes el proper 12-O a Catalunya.
La tolerància de què gaudeixen aquests grupuscles a Madrid i a d'altres indrets es tradueix en tolerància zero a Catalunya"
D'aquesta manera ho expliquen i ho experssen en cartells i a diversos mitjans de comunicació, motiu pel qual caldrà que les nostres institucions i les forces de seguretat crein un cordó sanitari i democràtic per a què els 'energúmens' que van assaltar la llibreria Blanquerna a Madrid entenguin que Catalunya és una nació que acull tothom en les seves reivindicacions sempre i quan tot es faci dins de l'ordre democràtic, sense provocacions ni violència ni símbols franquistes o nazis.

Cal prevenir aquests grups: la tolerància i el vist-i-plau de què gaudeixen a Madrid i a d'altres indrets es tradueix en tolerància zero a Catalunya. Ells saben molt bé què vol dir. Cal, doncs, un fortíssim dispositiu d'informació, protecció i seguretat pel 12-O i també per abans, ja que aquestes possibles concentracions no han d'alterar la pau social i democràtica de Catalunya.

El conseller Espadaler té el seu primer repte dur aquest 12-O però també li suposa l'oportunitat de demostrar al país que ningú no pot alterar la nostra pau social.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat