Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dissabte, 23 de d'abril del 2016 | 00:01
Crònica · Seguretat

El CNI de visita

El director del CNI, el general Félix Sanz Roldán, ha estat aquest dijous a la capital de Catalunya convidat pel Cercle d'economia. A l'acte, d'accés restringit, hi van assistit unes desenes de persones, alguns periodistes i alguns polítics propers a l'òrbita socialista i del partit Popular. Aquests últims de poca rellevància. Tots els assistents eren de marcat caràcter unionista i només dues persones,

que hi assistien a títol personal, representaven el món sobiranista català. Finalment ha destacat, per la seva absència, la nul.la representació dels Governs de Madrid i del de la Generalitat.

El general Sanz ha fet una intervenció d'uns quaranta minuts. Aquesta ha estat correcta i es podria emmarcar en els paràmetres "normals" per a una persona molt vinculada a l'OTAN i als Estats Units. Sanz va dir que els Serveis Secrets són més un servei que secrets i va presentar el CNI com un cos "hiperdiscret" del qual va afirmar "Mai deuen haver vist una filtració del CNI".

Així doncs, el general ha fet una intervenció que podria haver fet tranquil:lament a Madrid, Sevilla o Logronyo. Ni una paraula ni directa ni indirectament sobre la pluralitat de l'estat i menys encara sobre el conflicte català o basc.

Amb tot cal dir que de Sanz es diu d'ell que ha evitat certes actuacions dels seus serveis a Catalunya i que ha estat capaç de frenar els autoritarismes de la vicepresidenta del Govern , Soraya Sáenz de Santamaría. El cert és que el seu discurs va denotar que s'està preparant per la seva sortida i que , en conseqüència, va evitar fer cap referència a la complicada situació política espanyola.

El general Roldán deixarà un CNI professionalitzat, equiparable a diferents serveis secrets de l'Europa Occidental. Però el que no haurà canviat és que els aparells de l'estat espanyol, com és el cas del CNI, no han entès o no volen entendre la pluralitat de l'estat i que el sobiranisme ha vingut per quedar-se.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat