Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de gener del 2016 | 12:23
Crònica · Seguretat

Apunts després de la detenció de bombers

Creiem interessant fer uns apunts per a reflexionar sobre una noticia que ha tingut ampli ressò: la setmana passada va sorgir a Catalunya una ramificació d'un cas de possible corrupció relacionat amb una empresa, AVIALSA, que s'investiga si intentava guanyar concursos mitjançant pràctiques il·legals.

L'aviació civil és un sector molt regula, on hi ha poques empreses que treballin per a l'extinció d'incendis forestals. Es tracta d'un oligopoli on l'elecció de proveïdors té poc marge.

A casa nostra  el Departament d'Interior és qui contracta aquests serveis, no bombers ni la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) com en algun mitjà de comunicació apareixia. La DGPEIS elabora els plecs tècnics, vetlla per la prestació de servei i en verifica la seva execució d'acord amb el contracte.

Així, la resta de gestions contractuals són a càrrec del Departament, en concret de la Direcció de Serveis. Per tant, es tracta d'una gestió complexa i distribuïda.


Per un altre costat, el Departament d'Interior ha fet una nota pública una mica sorprenent (http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/interior/notapremsavw/290171/ca/comunicat-departament-dinterior.do). En aquesta nota es mostra la fermesa per aclarir els fets, i lògicament s'ha de ser contundent si es demostra infraccions de la llei.

No obstant, la nota té dues mancances importants.

En primer lloc la necessària prudència de fer explícita la presumpció d'innocència de qualsevol persona.

En segon lloc, es troba a faltar alguna nota de salvaguarda de la imatge global del cos de Bombers de la Generalitat, de manifestar un suport polític envers la globalitat del col·lectiu, de la mateixa forma que fa en altres casos i cossos del mateix Departament.


La situació actual és una oportunitat de lideratge polític envers la imatge del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Una oportunitat si s'aprofita correctament.


CEEC


A continuació reproduïm en format PDF el comunicat de premsa de l'APTB Catalunya que agrupa els comandaments de Bombers:



Multim�dia
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat