Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de juny del 2014 | 18:27
Crònica · Seguretat

Albert Batlle, nou director general de seguretat

S'ho han pensat molt, veient la manca absoluta de candidats dins de l'àmbit de CiU --sols un parell de militants, un de CDC i una d'UDC, optaven realment al càrrec. Però el candidat que volien el conseller Ramon Espadaler i el propi president Artur Mas havia de tenir experiència, ja que no és moment d'experiments.

Reproduïm del CEEC · Ambdós, Espadaler i Mas, tenien un nom a sobre la taula, però sabien que aquest nomenament representaria un gran repte de futur i una sacsejada general del Departament de l'Interior i del cos de Mossos d'Esquadra: cessaments, canvis, etc... I tot això, el conseller Espadaler no s'ho pot permetre ja que es troba "en capella" esperant el seu futur a UDC i actualment no està per córrer riscos.

També hi havia un altre candidat, però aquest quart, és avui per avui imprescindible en l'equip de l'alcalde Xavier Trias al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. No els ha quedat, doncs, altra alternativa que buscar una persona de consens. I en aquest cas, fora dels entorns de CiU n'hi havia tan sols un parell de candidats. I s'ha optat per un valor segur, un home com Albert Batlle que esperem que pugui gaudir del suport també del PSC tot i la seva actual independència.

Albert Batlle és un home de formes suaus, catòlic, però també dur quan cal, que s'ha bregat durant anys en la problemàtica de les presons de la Generalitat i que coneix d'una forma indirecta el cos de Mossos d'Esquadra. No és un home d'Interior però sí que és un home que coneix la problemàtica de la seguretat.
Batlle haurà de deixar les males companyies i parlar i negociar amb el cos"
Caldria preguntar-se, però, quin model de policia nacional té Albert Batlle, i si serà capaç d'adquirir el compromís necessari en plena transició nacional catalana. I, alhora, cal saber si Batlle s'enfrontarà als desafiaments del redesplegament dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i també a la delegada de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna...

Batlle haurà de tenir en compte, des de bon començament, que en el món de la Policia de Catalunya hi ha molta informació i molta prevenció. El polèmic i autoritari cap actual del cos de Mossos, el comissari Josep Lluís Trapero --que ha tingut bones relacions històriques amb anticorrupció-- i un periodista molt vinculat al cos i premiat pels propis Mossos d'Esquadra, Carles Quilez ¿són els inspiradors d'aquest nomenament? Això és almenys el que es va dient avui dia en els sectors ben informats dels Mossos en els quals hi predomina l'escepticisme i la indiferència per aquest nomenament de Batlle.

Batlle haurà de deixar les males companyies i parlar i negociar amb el cos: comissaris, intendents, caps de comissaria i unitats operatives... i sense carregar-se la cadena de comandaments amb molts i molts Mossos d'Esquadra de base. Després d'això, li caldrà fer una anàlisi per veure quins canvis cal fer. Ja no som a temps de prendre medicines, cal fer una cirurgia.

Desitgem, des del CEEC, encerts a Albert Batlle. Posem la nostra associació a la seva disposició com hem fet sempre. Els propers mesos són vitals i la Policia de Catalunya és imprescindible perquè la transició nacional es desenvolupi amb normalitat i es talli de soca-rel qualsevol incitació o brot de violència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat