Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de març del 2010 | 15:05
Crònica · Política

La Llei de la CCMA condueix a la paràlisi

El govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals entra en un període d'incertesa després de la renúncia del seu president, Albert Sáez. El càrrec ha passat interinament a Roger Loppacher, un dels membres proposats per CiU, i tothom dóna per fet que serà impossible trobar consens per nomenar un nou president abans de les eleccions. Això subratlla una temença expressada els darrers anys per diversos sectors: que la Llei de la CCMA condueix a la ingovernamentalitat de l'ens. Sobre el paper es tracta d'una norma que obliga a consensos, però a la pràctica el que fa és legitimar les polítiques de bloqueig permanent. I, en un sistema polític d'interessos immediats i escàs sentit d'estat, sempre hi haurà algun partit disposat a usar la prerrogativa del bloqueig per negociar més enllà de la lògica, sabent que domina el tempo.

Uns mitjans públics necessiten òrgans de govern que n'assegurin la independència. Ha estat un pas retirar competències del govern, però s'ha traslladat la pressió al Parlament. Resulta obvi que és la instància més legitimada per nomenar els màxims dirigents de la Corporació, però això ha de ser una decisió que es prengui un sol cop per tot un mandat, en comptes del que passa ara (la rèplica d'un petit Parlament en miniatura al si del consell de govern de l'ens). Un cop nomenades les persones que ocupin la presidència i la direcció general han de tenir marge per treballar, i per fer-ho de manera àgil, perquè és amb agilitat que la ràdio i la televisió públiques han de poder operar. El plantejament original, amb un consell de govern més reduït, s'apunta com a la solució més viable per evitar la paràlisi institucional a la CCMA.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat