Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de març del 2011 | 15:38
Crònica · Política catalana

Portabella juga fort

Després de la patacada del 28-N, Esquerra encara està digerint els mals resultats i ha ajornat decisions sobre el seu futur a després de les municipals del 22 de maig.

Jordi Portabella i Rut Carandell

Però com a tots els partits hi ha moviments significatius i en el cas dels republicans destaquen els de Jordi Portabella. El candidat a l'alcaldia de Barcelona ha decidit apostar per el que ell anomena tercera via, que vol dir recuperar a tots aquells sectors sobiranistes i progressistes al voltant d'ERC per fer una candidatura unitària a l'Ajuntament. De moment la jugada li està sortint bastant bé, perquè ja ha pactat amb el Reagrupament de Joan Carretero i està molt a punt de fer-ho amb Joan Laporta, un cop aquest ha formalitzat el seu abandonament de Solidaritat. Si Portabella aconsegueix reunificar tot l'independentisme en una llista unitària a Barcelona no solament li comportarà unes bones garanties electorals sinó que a més, passarà a ser un dels actius forts de cara a liderar ERC en el futur.

No cal oblidar que Portabella és un gran supervivent polític. Va abandonar Àngel Colom quan va veure que aquest s'enfosava i va sumar-se al vaixell de Carod i Puigcercós. Va fer el primer tripartit seriós a l'Ajuntament de Barcelona, quan encara no hi havia tripartit a la Generalitat i va ser el primer a trencar-lo, després de les municipals de fa quatre anys, quan l'electorat va castigar ERC per aquesta opció. I tot això ho ha fet al marge de la direcció del partit, protegit sempre per la poderosa federació de Barcelona d'Esquerra, que li permet tenir prou tropa com per plantejar batalla si calgués. Caldrà esperar a veure com tanca la llista i com es dibuixa aquest tercer espai, però si els resultats l'acompanyen, ERC haurà de comptar amb Portabella de cara al futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat