Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de setembre del 2013 | 18:42
Crònica · Política catalana

Mas: "Votar i construir plegats"

En el debat de política general d'aquesta setmana, que hauriem d'anomenar el debat de l'estat de la nació, el president Artur Mas no ha sorprès ningú, i menys encara aquells qui no es deixen entabanar pels missatges de l'Estat i per la caverna política i mediàtica. Artur Mas, amb el seu llenguatge clar i contundent no ha fet cap passa enrere. Aquest 2013, data i pregunta. I el 2014, consulta o referèndum.

I també ha deixat clar que, tot i no voler-ho, es poden celebrar eleccions anticipades, altra vegada, per a definir el futur del país si es veu obligat a fer-ho.

El president no ha deixat espai per a terceres, quartes o cinquenes vies: ha explicat que això ja ha passat i que ja és història, i ha sentenciat que ara el poble català allò que vol és votar, decidir democràticament el seu futur.

Mas també ha sigut conscient del gran i difícil moment que pateix el país i, amb ell, el seu govern. El president però, ha donat pinzellades d'esperança en explicar deu punts forts del país i la seva economia que permetran albirar un futur en positiu. Però també --i com potser mai no havia fet-- Mas ha explosat deu punts que indiquen que les coses no van bé, i no sols al camp econòmic sinó també a l'ensenyament, el treball, la seguretat i els mitjans de comunicació.
Tot el missatge de Mas ha sigut una crida a sumar pel dret a decidir deixant clar que el camí està marcat"
Artur Mas ha explicat al Parlament aquesta setmana la necessitat del país d'afrontar el repte històric que la majoria social del país li reclama, i això comporta evitar posar per davant els interessos partidistes als interessos del país i de la seva unitat per aconseguir el gran pas endavant que Catalunya necessita. 

Possiblemet el discurs de Mas d'aquesta setmana ha sigut dels més complerts des que és president de la Generalitat: pràcticament dues hores sense atacar ningú sinó exposant amb claredat la situació del país. Mas s'ha mostrat amb la mà estesa a tothom: tant aquells que volen el gran pas endavant com aquells que ja els hi va bé l'actual status quo. I aquí Mas ha demostrat ser un estadista que vol ser el president de tots i cadascun dels catalans, més que no pas un home de partit.

Mas no ha donat, doncs, possibilitats a què en les diverses intervencions de les altres opcions polítiques se li pugui atacar visceralment ja que tot el seu missatge ha sigut una crida a sumar pel dret a decidir i deixant clar, una i altra vegada, que el camí està marcat. "Votar i construir plegats", així ha clòs el discurs el president Artur Mas.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat