Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de maig del 2012 | 16:51
Crònica · Política catalana

L'últim tren de Navarro

Quan Pere Navarro va ser escollit primer secretari del PSC el passat mes de desembre va prometre un nou partit, capaç de renovar-se i construir una alternativa a CiU. Durant aquests mesos, no ho ha tingut fàcil, perquè va recollir un partit ensorrat electoralment i sense cap poder institucional.

Però amb la reivindicació del pacte fiscal té una oportunitat d'or per sortir de la marginalitat on els mateixos socialistes s'han situat.

La reivindicació del pacte fiscal no és cap deliri nacionalista ni un caprici partidista, sinó una necessitat compartida per una àmplia majoria de la societat catalana, que reclama un tracte fiscal més just. Les dades de les balances fiscals avalen aquesta petició i en temps de crisi, esdevé una necessitat. Sense pacte fiscal, no hi ha polítiques socials.
El PSC difícilment tornarà a aixecar el cap si renuncia a l'ambició de país
El PSC ha regalat històricament la bandera del catalanisme a CiU i això l'ha situat sempre en una posició secundària a Catalunya. Només va aconseguir governar set anys la Generalitat a base de sumar amb altres forces. Ara torna a posar aigua al vi a la reivindicació del pacte fiscal, rebaixant plantejaments abans de negociar i buscant una aliança extranya amb Josep A. Duran i Lleida, a qui tant critiquen al Congrés de Diputats.

El PSC ja no té res a perdre: no governa a Catalunya, no governa a Espanya i per tant, és lliure de triar. Si renuncia a l'ambició de país, posant traves al pacte fiscal, difícilment tornarà a aixecar el cap electoralment. Enlloc del PSF, que tant admiren, poden acabar com el PASOK.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat