Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de desembre del 2014 | 20:32
Crònica · Política catalana

El procés: Mas i Junqueras

Passats uns dies de les conferències-proposta de Mas i de Junqueras, ambdós líders ja han tingut temps per copsar la reacció dels seus, i més encara: la reacció de la majoria social sobiranista. Amb aquest temps, Junqueras i Mas han pogut adonar-se com les seves propostes presentaven punts de conflicte i actituds d'un i altre que calia modificar.

La proposta Mas "a la meva manera o no convoco eleccions", per una banda, no és presentable, tot i l'impacte que va fer en el seu dia. Perquè la proposta personal del president no és presentable ni a ERC, ni a ICV, ni a la CUP ni tampoc a MES: a Mas li va faltar mà esquerra. 

La proposta Junqueras, per la seva banda, --així com les actituds d'ERC-- va presentar errades vers el president Mas. Aquesta proposta mereixia més reflexió i interpretació, i alhora actituds diferents. Mas i Junqueras són ara els protagonistes però cal que entenguin que s'ha de poder comptar amb tothom: en primer lloc, comptar amb les altres forces sobiranistes, i en segon lloc, amb la societat civil.
Durant aquestes festes el president, el cap de l'oposició i tots els dirigents han de solucionar les diferències i pactar"
Junqueras ha donat el primer pas, una opció difícil d'entendre per alguns sectors, i ha deixat clar que allò que hauria sigut possible fa 6 o 7 anys, una llista única de país, ara, en plena crisi econòmica i social, no és posible --i més encara amb la irrupció oportunista d'una esquerra espanyola alternativa a Catalunya.

La proposta Mas, la de Junqueras, la d'Herrera, la de Fernández..., totes són creïbles. Però els quasi 2 milions de catalanes i catalans que van votar Sí-Sí el 9N, i molts milers que es van quedar a casa, volen i necessiten ara veure unitat. Vestiu-la com vulgueu, amb paraigües o sense, però que el món pugui interpretar bé la voluntat dels catalans.  

Durant aquestes festes de nadal, el president, el cap de l'oposició i tots els dirigents catalans han de solucionar les diferències i pactar l'estratègia de futur, si és que no volem passar d'una transició nacional a una depressió nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat