Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de maig del 2014 | 17:31
Crònica · Política catalana

El 'pinyol' del 9-N: Mas, Junqueras i Herrera

El 25-M ha suposat un pas endavant cap al dert a decidir i la visibilitat de Catalunya a Europa. Els quasi 10 punts d'augment de vot català a les eleccions europees fa que el fet diferencial català tingui repercussió a Brussel·les i Estrasburg, i més encara davant l'euroescepticisme i l'onada de partits ultres europeus.

A Catalunya, el 60% dels vots han anat a les forces democràtiques i plurals que tenen com a objectiu comú l'horitzó d'una nova Europa forta i que respecti el dret a decidir. Aquests vots configuren un bon missatge d'una societat com la catalana que ha estat històricament capdavantera en el seu ideal europeïsta.

La victòria electoral d'ERC és també un pas endavant per als republicans. Sense matisos. La victòria a les circumscripcions de Girona, Barcelona i Tarragona, més l'entrada d'ERC important al cinturó roig de Barcelona on hi ha guanyat a ciutats com Sabadell, Terrassa o Cerdanyola, fan que Esquerra hagi donat un pas endavant que ningú no pensava possible fa solament uns dies. 

ERC ha tingut un bon guanyar. L'equip de Junqueras-Rovira ha mantingut el timó de l'eufòria i ha sabut posar com sempre els interessos del país per davant del partit. I també ha entès la necessitat de ser ferms en el suport al president Mas, així com han sabut també obrir les mans a ICV i a la militància del PSC, una militància que veu com l'equip de Navarro liquida l'espai socialista en perdre més del 50% dels vots.
Cal no oblidar la resta de la nació i veure amb satisfacció com el PP ha passat del 43,73% dels vots al 27,7% a les Illes"
Ara al país li convé que el 'pinyol' Mas-Junqueras-Herrera, des de la pluralitat i el fet diferencial de cadascun, faci un gran pacte per tal d'assolir el repte històric en el qual una part de la nació catalana, el Principat, marxa cap a la seva plena sobirania nacional.

És difícil que tres forces polítiques com CiU, ERC i ICV s'entenguin. Però cal que ara hi posin pel davant dels interessos del partit els del país. Ens trobem solament a 5 mesos del repte més important de la nostra història i tots els poders que volen impedir el dret a decidir del nostre poble faran tot el possible, l'impossible i allò inconfessable per tal d'impedir-ho. I el seu objectiu primer serà afeblir el president de la Generalitat i enfrontar els partits i la societat civil que es troben actualment a favor del dret a decidir. 
El 25-M és el primer pas endavant cap al 9-N"
Caldrà ésser forts, blindar-nos i resistir dia a dia la cursa plena d'obstacles cap al 9-N. En aquests moments d'una certa eufòria pels resultats electorals del 25-M a Catalunya, cal no oblidar la resta de la nació i veure amb satisfacció com el PP, botxí de la nostra llengua, cultura i realitat nacional, ha passat del 43,73% dels vots al 27,7% a les Illes Balears, així com ERC ha aconseguit la fita històrica de 20.000 vots al mateix territori. I al País Valencià l'esquerra plural sumada arriba al 44,20%: un bon pas endavant que ha assolit una veu de Compromís a Europa amb un diputat al Parlament Europeu.

El 25-M és el primer pas endavant cap al 9-N, és la consolidació del dret a decidir, que no té aturador.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat