Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de setembre del 2014 | 19:58
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Endavant i crits

Aprovar una llei de consultes que se sap que serà impugnada i temporalment suspesa és un dels molts cursos d'acció que han emprès els catalans que no ignoren la següent obvietat: en l'Espanya del 2014, guanyar-se el dret a l'autodeterminació vol dir, necessàriament, enfrontar-se a l'estat.

Lleida · En canvi, supeditar el suport efectiu o simbòlic a la tal llei al fet que l'estat l'hagi codissenyat o beneït és una de les moltes formes miserables d'emmascarar el col·laboracionisme o la covardia propis. Àngel Ros ha impedit avui que el ple de l'ajuntament de Lleida votés una moció a favor de la consulta del 9N apel·lant a la decisió del Constitucional de suspendre la convocatòria.

No sabem si l'alcalde confia de debò que arribarà un dia en què el govern espanyol no recorrerà una llei de consultes catalana ─i, doncs, el TC no la paralitzarà─ i que la Paeria podrà llavors sotmetre a votació tranquil·la un pronunciament en pro d'una consulta sobre l'estatus polític del país. El que sí que sabem és que, en les hores decisives, qui no fa servei, fa nosa, i que avui, a la plaça de la Paeria, no només s'escridassarà els postfeixistes del PP i del TC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat