Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de d'octubre del 2010 | 16:12
Crònica · Pla de lleida

El Barça i la bona vida

1. Els qui vivim el futbol com si ens hi anés la vida estem obligats, de tant en tant, a sotmetre el fenomen a un sever escrutini racional que en fixi, bé que només sigui per mala consciència, la importància relativa ?en termes normatius, de l'hauria de. Per exemple: a la llista d'elements que propicien la bona vida individual, que sempre vol dir col·lectiva, el futbol, el Barça, ocupa, hauria d'ocupar, un dels últims llocs.

2. El Barça és més que un club perquè el futbol, en aquests rodals, és més que un esport i perquè el país és menys que un estat, etc., però els excessos semàntics que històricament ha encarnat aquesta institució no haurien de ser, en cap cas, objecte de complaença, d'acrítica acceptació, sinó d'anàlisi com a símptoma. Però el Barça no és viscut com a símptoma ?o, si es prefereix, metàfora? d'una realitat, sinó com la mateixa realitat, i d'aquí que algú ?per exemple, el president? confongui les bandositats internes del club amb un règim de segregació racial. Dir ?Rosell? que mirarà de fer com Mandela és banalitzar Mandela i l'apartheid. I dir-ho alhora que està dirigint una operació per enfonsar el seu suposat antagonista és... En fi: l'actual president del Barça està acomplint un programa d'acció gestat durant molt de temps que inclou una revenja hàbilment transfigurada en exercici de la democràcia i la transparència, observança de la legalitat i disposició magnànima i conciliadora.

3. No es tracta de decidir quina interpretació dels comptes és més veraç, sinó d'avaluar honestament si els criteris manejats en la formulació dels comptes heretats és raonable, argumentable, lícita. N'hi ha que saben que sí i que fan com si no i, llavors, qui això signa s'esvera, s'emprenya, insulta i, finalment, mira de recordar que el futbol hauria d'ocupar un dels últims llocs en l'esmentada llista.                                              

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat