Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de d'octubre del 2013 | 18:45
Crònica

Nou govern, pregunta i data

La transició nacional ha de culminar el 2014 perquè el país no pot esperar, la gent està mobilitzada com mai no ho havia estat, i perquè aquells qui temen aquesta transició han de valorar també què pot passar si la inacció, la por i les amenaces de l'Estat s'imposéssin. La depressió nacional podria desestabilitzar el país i la seva cohesió. L'Estat sembla que ha decidit enfrontar-se a la brava a allò que ells anomenen "el desafiament separatista català".

Des de Madrid no pensen cedir en res essencial, ni amb una simple 'pastanaga'. L'Estat confia que la campanya empresa pels seus serveis a Cataunya donarà els seus fruits i girarà una part de l'opinió pública, i alhora aconseguirà enfrontaments interns a Catalunya entre polítics i dins la mateixa societat civil.

Això obliga el president Mas a donar el pas definitiu endavant: posar un nou govern que administri la misèria a què ens sotmet l'Estat espanyol. Un executiu que generi, tant a l'administració com a la ciutadania, la il·lusió de crear un estat nou que canviï moltes coses, no  sols la sobirania. El país ara exigeix molt més.

La primera acció de govern ha de ser portar el país al dret a decidir a través d'una consulta, establint-hi ja una pregunta entenedora i clara, i una data que permeti posar el comptador en marxa, i engegar un pla polític i una estratègia. Des del Col·lectiu Joan Creixell la nostra aposta és la creació d'un govern de concentració i plural, amb "els millors" de veritat, un executiu els membres del qual representin, pel seu historial, un govern fort d'homes i dones que volen jugar-se-la en aquests 14 mesos que vénen per tal de conduir el tren fins a l'estació definitiva del dret a decidir.
La nostra aposta és la creació d'un govern de concentració i plural, amb "els millors" de veritat, un executiu d''homes i dones que volen jugar-se-la"
Aquest nou govern ha de reforçar el president Mas i el seu lideratge, i els nous consellers han de saber transmetre, també, el seu propi lideratge, el qual sumat entre ells, creï un govern molt potent, un govern en el qual no hi càpiguen ni oportunistes, ni tous, ni xitxarel·los ni tampoc aquells qui puguin tenir "teulades de vidre". Un govern, doncs, ferm i cohesionat però no a conseqüència d'un partit o altre sinó per la idea de defensar el país en la seva etapa --potser-- més imporatnt d'aquests darrers 300 anys.

Ara, doncs, nou govern, pregunta i data. I no cedir ni un centímetre a l'Estat. El president Mas i el nou govern així com totes les forces polítiques i la societat civil que està pel dret a decidir se l'han de jugar. No hi pot haver cap pas enrere. I tot això requereix risc i fermesa, i sobretot una gran majoria social i nacional al darrere. I ara per ara la tenim, aquesta majoria nacional. No decepcionem el país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat