Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de de juliol del 2013 | 16:54
Crònica

Mas i Rull, el timó de CDC

És evident que el cas Palau, tot i no ser un cas Bárcenas, sí que sembla afectar --suposadament-- el finançament d'un partit.

Aquest afer i d'altres en la història de CDC, que haurien d'haver obligat a tallar caps i canviar d'estratègia, porten a que CDC necessiti ara per ara, que es posin al timó del partit persones que gaudeixen de prestigi i honestedat per a reconduir les xacres del passat i evitar que aquestes puguin comprometre el gir a la sobirania i el pacte del dret a decidir. Cal evitar que aquest tipus d'afers frenin o condicionin el procés de transició nacional. 

Mas i Rull, doncs, més d'hora que tard, han d'afrontar la direcció del partit amb totes les conseqüències i s'han d'apartar aquelles persones, per dolorós que pugui ser, que han participat en aquest darrer afer i en d'altres, per tal de netejar la imatge de CDC, un partit cabdal per aconseguir la llibertat nacional de Catalunya.

Cal reconèixer que CDC ha fet un gran canvi. Avui el sobiranisme ja és la base ideològica fonamental dels convergents però la praxi de CDC els coitus interruptus del passat encara hi són, aixi com els dubtes i les febleses davant dels poderosos. CDC, però, és avui el catalanisme que ha evolucionat cap al sobiranisme essent la força més important de centre. I el terratrèmol de la corrupció i les seves xacres els obligarà a prejubilar una bona part dels seus dirigents i la neteja total del "sector dels negocis" amb el perill que aquests facin una tasca soterrada i bruta per a desestabilitzar el procés de transició nacional, Artur Mas i també Josep Rull.

Això obliga Mas --a la Generalitat-- i Rull --al partit-- a estructurar una nova direcció amb nous quadres i amb una estretègia contundent. Gent forta i honesta sense por dels terrabastalls de les xacres del passat, unes xacres que ja els hi han explotat aquest any (com el cas Palau) i que ho faran el 2014, l'any que hauran d'encarar la decisió política més important dels últims 300 anys. 

També caldrà que Mas i Rull comptin amb el suport del president Pujol que, tot i els clarobscurs dels seus mandats, és avui la persona que a la seva avançada edat ha tingut el valor de reconèixer que no hi ha més sortida per assegurar el futur del país que la independència. I cal que Pujol expliqui el seu desengany amb Espanya: les generacions de les quals ell va ser referent poden necessitar aquest missatge avui dia.

El nostre col·lectiu Joan Creixell ha parlat amb els diferents sectors del partit menys amb els sectors vinculats als poderosos i als negocis. I tots aquests veuen en el binomi Mas-Rull un lideratge ferm i creible, amb capacitat de defensa, amb una emergent UDC post-Duran i amb ERC. I, a més, si saben posar per davant del partit el país, Mas i Rull poden sumar al projecte sectors socialistes sobiranistes i una gran part de la societat civil en marxa.

CDC continua essent peça fonamental del país per a la seva llibertat, però el futur està per construïr l'endemà del dret a decidir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat