Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de d'octubre del 2012 | 16:52
Crònica · Madrid

Rajoy activa l'estratègia de l'acolloniment

L'exèrcit espanyol ha sobrevolat el Ripollès. Ha atemorit els ciutadans d'una comarca que és bressol de Catalunya, ha menystingut les autoritats competents del país, els pagesos denuncien que el soroll dels avions ha esverat el bestiar, el mode de via de molts pobles de la zona...

Madrid · Els militars es mouen, avisen la ciutadania que s'atreveix a dir que vol decidir el seu futur. Sí, però es mobilitzen perquè ho ordena el govern espanyol. No ens equivoquem.

Deia un diputat català durant el debat per la sentència de l'Estatut que el feixisme sociològic es manté només en part del poder judicial de l'estat espanyol. Durant la Transició, els polítics van posar molts esforços a netejar d'actituds franquistes a les altres institucions, com la classe militar o la policia i la guàrdia civil. I en bona mesura van aconseguir democratitzar [sic] les seves cúpules. Dit d'una altra manera: el govern espanyol –el de Suárez primer, el de González després– van aconseguir que no anessin per lliure.

Com recordava al primer volum de les seves memòries Alfonso Guerra, a partir de 1982 era ell qui ordenava a un general o a un tinent coronel quan es podia asseure i quan s'havia d'aixecar. Per això encara avui, en ple segle XXI, ens sembla més escandalós i incomprensible la guerra bruta contra els militants d'ETA i les tortures als patriotes catalans el 1992, amb el vist-i-plau (implícit o explícit) d'alts càrrecs de l'administració de Madrid. Aquesta era la seva idea de democratització.
Si es detecten moviments militars a Catalunya és perquè formen part d'una estratègia orquestrada d'acolloniment"
Seguint aquesta lògica, és probable que Rodríguez Zapatero no controlés una resolució tan política com la que va emetre el TC sobre l'Estatut (una altra cosa és que ja li anés bé). Els magistrats van a la seva. En canvi, Mariano Rajoy sí que controla quan i on fan vols de prova els seus avions militars. El seu ministre de la guerra, Pedro Morenés, ja va ser al ministeri amb Eduardo Serra i s'ha guanyat la vida posteriorment al sector privat armamentístic. Sap prou bé què es fa.

No ens enganyem: si es detecten moviments militars a Catalunya és perquè formen part d'una estratègia orquestrada d'acolloniment. No és casual que Wert amenaci amb l'escola, García-Margallo provi de collar els socis europeus perquè veti una Catalunya lliure, que el director general de la guàrdia civil atiï els seus homes a preservar la unidad de la patria... Els espanta que cada cop més catalans diguin que el 12 d'octubre no tenen res a celebrar. I a partir del 25-N, quan al Parlament hi hagi una majoria sobiranista encara més sòlida, amb més motiu. Catalunya, nou Estat d'Europa. Que ho sentin els militars. I els jutges espanyols, també (que per cert, paguem amb els nostres impostos).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat