Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 5 de d'octubre del 2012 | 17:08
Crònica · Madrid

Com ha de ser la propera visita del President a Madrid?

Els periodistes catalans feien broma a l'última conferència de presidents autonòmics. "On vas tan mudat? És que potser és l'última que haurem de cobrir...". Per si l'estat d'ànim del país, del nervi ciutadà, encara no estava prou clar, l'última cimera al Senat ha demostrat que això del café para todos ha tocat fons. La propera visita que faci a Madrid, President, ha de ser com a president del govern de l'estat català.

Madrid · Analitzem què va passar. Rajoy va provar de vendre com un èxit de la seva gestió que totes les comunitats es comprometessin a complir el dèficit. Però, ¿és que podia ser d'altra manera? El Consell de Política Fiscal i Financera hi obliga i, sinó, el maquiavèl·lic ministre Montoro envia els famosos "homes de negre" i santes pasqües. No content amb això, el titular d'Economia ha recordat als inversos internacionals que, si algú no fa els deures, aplicarà l'article 155 de la Constitució i deixarà sense efecte l'autonomia. 

Evidentment, a la unitat que predica la Moncloa no hi ha lloc per reconèixer l'escandalós dèficit fiscal que pateix Catalunya, un país que –malgrat haver liderat les retallades més doloroses– segueix escanyat i sense oxigen. A més, alguns dels barons del PP, amb un atac de fatxenderia incomprensible, es permeten donar lliçons i dir ara que els gallecs o els extremenys paguen i els catalans paren la mà. Quina poca vergonya...
President: a partir del dia 26 la responsabilitat és seva per a demostrar que ha iniciat un camí de no retorn
Com a contrapartida a l'obediència forçosa, el magnànim president espanyol va acceptar estudiar –alerta!– la possibilitat de repartir millor les càrregues de dèficit... el 2014. Gràcies però no cal, hauria d'haver dir el President Mas. D'engrunes ja no en vivim, ja només ens conformem amb el pa sencer, que deia l'enyorat Ovidi.

I el PSOE? Nari-nant, nari-nant... que diria La Trinca. La seva gran idea perquè Catalunya abandoni el camí de la seva llibertat és estudiar –alerta!– la possibilitat de reconvertir la cambra alta en una autèntica cambra territorial. Una idea que el PP rebutja i que els socialistes han estat incapaços de tirar endavant durant els seus més de 20 anys de mandat. Definitivament, o no han entès res o s'aferren a l'última roca que els queda abans de naufragar.

Per tot plegat, President, els catalans han decidit girar full a tota aquesta comèdia. El 25 de novembre una àmplia majoria del país dirà que vol decidir el seu futur, que vol ser el nou estat d'Europa. A Madrid es pensen que la falsa unitat dictada a la conferència de presidents demostra que, al capdavall, CiU abaixa el cap i cedeix quan és l'hora de la veritat.

President: a partir del dia 26 la responsabilitat és seva per a demostrar que ha iniciat un camí de no retorn. I que, quan torni a la capital d'Espanya, una ciutat agradable, compareixerà a la Moncloa... com qualsevol president d'un estat sobirà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat