Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de d'octubre del 2013 | 17:39
Crònica · Informe SIC

La 'jefa' Soraya, el CNI i els 30 anys del GAL

Cada vegada més, Soraya 'i els seus 30 nans' es fan amb les regnes de l'estratègia d'Espanya en contra del sobiranisme català. Soraya Sáez de Santamaría cobreix l'esquena al president Mariano Rajoy i a la seva suposada imatge de diàleg, i ella es converteix, així, en el falcó que usa sense contemplacions el CNI i les clavegueres de l'Estat.

El mateix CNI, que depèn d'ella, està dirigit per un militar, Félix Sanz Roldán, de 68 anys, que tot i la bona entesa amb Soraya, té criteri propi. Però Soraya vol fer i desfer el que vulgui, i per això ja pensa en jubilar el militar Sanz.

Soraya pensa posar al lloc de Sanz una dona aristòcrata, Beatriz Méndez de Vigo, actual número 2 de "la casa", el CNI. Aquesta seria una successió discreta i controlada, ja que tot el poder del CNI recauria per a Soraya i els seus "nans" de la Moncloa.

Soraya, també amb la seva llarga mà, manté contactes i una certa coordinació amb la FAES i amb els entorns més durs de l'expresident Aznar per tal d'establir l'estratègia definitiva per a acabar amb el President Mas: "Si vam destruir ETA i vam eliminar de la vida política el lehendakari Ibarretxe, Mas no se'ns pot resistir...".

Soraya també fa contactes constants amb els sectors més jacobins del PSOE --Espanya els uneix a ambdós--, un PSOE que aquests darrers dies ha llançat canonades dialèctiques contra el sobiranisme català: Felipe González, Alfonso Guerra, l'exministre de Justícia Juan Alberto Belloch, etc. Tots ells al crit de ¡Santiago y cierra Espanya! i tots envoltats dels dogmes de fe de la constitució espanyola.

Allò més preocupant, però, del reforçament dels entorns de Soraya i del PP per sectors del PSOE és que aquests darrers són els mateixos que van tolerar i encobrir el terrorisme d'Estat dels GAL per acabar amb ETA. I això cal recordar-ho, ara que fa 30 anys d'aquesta terrorífica efemèride. Cal recordar de què va ésser capaç un suposat Estat democràtic, l'espanyol, per tal de defensar la seva integritat.

Ara que fa 30 anys de la creació dels GAL, a Madrid corren rumors sobre com reaccionar a Catalunya: la suspensió de l'autonomia catalana i el processament del President Mas, la imposició sense contemplacions de la llei Wert, el desmuntatge de la CCMA --tal com s'ha fet ja amb Canal 9 i IB3--, posar un general de la Guàrdia Civil al capdavant dels Mossos d'Esquadra... fins i tot ja han començat les travesses de noms per a anomenar qui serà en nou "virrey" de l'Estat a Catalunya.

Els sectors més intel·ligents de les clavegueres que operen a Catalunya, però, desaconsellen totes aquestes iniciatives en contra de les institucions catalanes perquè creuen que no farien més que reforçar i endurir els sobiranistes i, alhora, unir totes les forces polítiques --sobiranistes i no sobiranistes-- a Catalunya. Aquests sectors temen que en el moment de donar una sortida al procés a través d'unes eleccions, el sobiranisme assoliria llavors la majoria absoluta i alhora un suport internacional que colocaria Espanya davant de l'opinió pública mundial.

Soraya, el seu CNI, la FAES i els inspiradors del GAL caldria que no s'equivoquéssin. A un poble com el català, pacífic i cívic, no se'l pot amenaçar dia a dia perquè pot ser perillós per a tothom.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat