Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de setembre del 2014 | 19:34
Crònica · Informe SIC

Exigeixen que l'Estat ensenyi "el paquet"

Cada vegada l'unionisme està més negitós. La desesperació i la crispació els fa perdre els papers. I els sectors més sensats de l'unionisme són conscients que la no alternativa que ells representen no té recorregut. La seva teoria que amb dos o tres escàndols --com l'afer Pujol-- es provocarà una desinflada del sobiranisme no ha funcionat. I això desespera aquells qui han dissenyat la política d'enduriment i enfrontament directe amb el sobiranisme.

També els preocupa que la ciutadania catalana no s'identifiqui amb la teoria --que tant ha triomfat a l'Estat-- que el veritable culpable és el president Artur Mas. I no entenen, com ja hem explicat tantes vegades, que l'únic que Mas ha fet és enfilar-se sobre l'onada de sobirania i llibertat que impregna la majoria de la societat catalana.

Aquesta incomprensió i manca d'estratègia ha portat a que els aparells de l'Estat visquini una crispació en els seus plantejaments que han hagut de moderar, sobretot la pròpia quinta columna catalana la qual, tot i oposar-se a la consulta i el dret a decidir, és conscient de la debilitat de l'unionisme i la manca de propostes alternatives.

Els sectors unionistes, veient el seu fracàs, creuen que ha arribat l'hora que l'Estat "ensenyi el paquet" a Catalunya i fins i tot que es crei, també, un cert temor assegurant que aquest pot actuar des de la legalitat i des de les clavegueres. Diferents accions barroeres protagonitzades en alguns casos per membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat --incomprensiblement amb vehicles oficials-- retirant estelades i enderrocant altres símbols, és un dels símptomes del seu nerviosisme, així com alguns comentaris fets a la Policia de Catalunya, atemorint-los sobre el seu futur professional.
Davant l'Onze de Setembre l'ANC i Òmnium han donat instruccions als coordinadors de la V perquè no acceptin cap mena de provocació"
La delegada del govern, María de los Llanos de Luna, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ambdós sense consultar el conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, han reforçat el desplegament de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i han insistit als seus comandaments que es deixin veure i es passegin amb els seus vehicles usant com a cohartada la protecció dels edificis i les personalitats de l'Estat a Catalunya.

El més preocupant, però, és l'arribada a Catalunya d'elements de la Policia i la Guàrdia Civil que normalment actuen de paisà, uns elements que si no tenen una gran contenció i coneixement de la idiosincràsia catalana podrien crear incidents i provocacions.

Tot plegat ha vingut precedit d'un escalfament de la ciutadania espanyola en contra del cos de Mossos d'Esquadra, com l'article aparegut al diari El Mundo en el qual s'informava d'un inventat entrenament de mercenaris britànics a Mossos d'Esquadra i civils amb tècniques militars de guerrilla. Com molt bé va manifestar el conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, aquests invents informatius sols tenien com a objectiu crear tensió i provocació.  

Davant l'Onze de Setembre tant l'ANC com Òmnium han donat instruccions precises als 7.000 coordinadors de la V perquè no acceptin cap mena de provocació ni entrin en conflicte --ni el permetin-- i que es posin en contacte immediatament amb la Policia de Catalunya, que és la que ha d'intervenir en aquestes situacions i que es desplegarà amb un ampli dispositiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat