Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de febrer del 2014 | 16:08
Crònica · Informe SIC

Crispació i incitació a la violència. La nova estratègia de la 'quinta columna' unionista

Tota prevenció és poca davant de la crispació i la incitació a la violència de les declaracions d'aquestes darreres setmanes dels diputats Albert Rivera, Matías Alonso i l'inefable Jordi Cañas, com també les de dirigents del PP, que presenten Catalunya en una situació de crispació i violència inexistent.

Tot això coincideix amb l'aparició de terulians unionistes a ràdios i televisions catalanes, els quals segueixen consigens i adoctrinaments, i repeteixen eslògans d'una suposada violència present a la societat catalana i aplicada contra les seves persones i les seves idees.

Tot això coincideix alhora amb la presentació d'un informe del Ministeri de l'Interior que parla de l'elevat nivell de deliqüència a Catalunya, com també ho fan desenes de webs ultranacionalistes espanyoles que parlen d'una Catalunya que sols està a les ments malaltisses dels unionistes. Potser els traiciona el seu subconscient en veure allò que realment voldrien veure. 

És més: a tot això s'hi afegeix l'acarnissament del poder judicial a Madrid amb una jove per haver publicat uns tuits impresentables, una situació que contrasta amb l'acarnissament amb el president Mas de determinades webs de l'extrema dreta espanyola, on s'hi demana que es port Artur Mas "al paredón" i s'hi insulta sistemàticament Catalunya, els catalans i la seva llengua. En aquest cas, el poder judicial no diu res ni es manfiesta.
Cal que el govern i el Parlament facin una declaració rotunda contra tota insinuació de violència"
I potser encara més greu: un grup de suposats exdirectius de multinacionals alemanyes, hooligans del PP i d'Alícia Sánchez-Camacho han publicat aquesta passada setmana un pamflet on hi comparen el nacionalisme català amb el nacionalsocialisme alemany que va matar sis milions de jueus i va dur-nos a la Segona Guerra Mundial provocant milions de morts.

Tot plegat, doncs, una ofensiva de les clavegueres de l'Estat que deuen estar dirigides per descerebrats nacionalistes espanyols que, dia a a dia, produeixen més i més independentistes. Mai no han entès que Catalunya no admetrà cap violència perquè tot el que ha fet i farà serà en perfecte ordre democràtic i respectant la pluralitat del país.  

Els analistes del SIC i autors d'aquest text els hi preocupa aquesta crida subliminar a la violència, quina impotència...!  Les properes setmanes sembla que les clavegueres intentaran pujar uns graus més la pressió. No descartem algun acte de violència induït i ben pagat. Davant d'aquesta situació cal que el govern i el Parlament facin una declaració rotunda contra tota insinuació de violència, vingui d'on vingui, i que alhora es demani al Departament de l'Interior una alerta màxima i tolerància zero, a més d'intel·ligència, per tal d'abortar i desemmascarar qualsevol  tipus de maniobra violenta.

També caldria que els sectors activistes del sobiranisme --que de ben segur rebràn provocacions-- es mantinguin ferms i no responguin. I si ho han de fer, que sigui amb la llei a la mà i la intervenció de la Policia de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat