Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de juliol del 2012 | 17:52
Crònica · Illes Balears

Siurellada al Parlament a favor de la llengua pròpia

Aquest dimarts 17 de juliol l'Obra Cultural Balear (OCB) ha convocat una siurellada popular davant el Parlament de les Illes Balears, amb motiu de la votació de la reforma de la Llei de Funció Pública, que modifica la Llei de Normalització Lingüística i elimina el dret dels mallorquins a adreçar-se en català a l'administració pública.

Redacció: Tribuna Mallorca · L'entitat ha convocat la ciutadania a manifestar-se a les 10.00 hores, coincidint amb l'hora d'entrada dels diputats al Parlament; i a les 13.00 hores, hora prevista de finalització de la votació. L'OCB demana a tothom que hi assisteixi amb siurells o amb un instrument que soni, per donar a conèixer la seva disconformitat amb aquesta retallada de drets lingüístics.

L'entitat considerarà gravíssima, en cas que es produeixi, l'aprovació de la Llei de Funció Pública, que suspendria a la pràctica els drets lingüístics i expulsaria el català de l'administració. L'OCB recorda que es faria amb els únics vots del PP, i trencant d'aquesta manera la tradició de consens en matèria de llengua i cultura que ha caracteritzat tota l'etapa autonòmica, i ha fet una crida a tots els diputats del PP a aturar aquest atac a la llengua pròpia i a votar en consciència.

L'entitat s'adreça especialment al president del Parlament, Pere Rotger; a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; al president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo; i al president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, que representen els ciutadans de les diferents illes i que han mantengut una trajectòria de respecte cap a la llengua pròpia. L'entitat considera inaudit que el Govern de les Illes Balears, responsable de promoure l'ús de la llengua pròpia, hi actuï en contra.

Passi el que passi demà, l'OCB apunta que la lluita a favor de la llengua no acaba aquí i que la llei serà recorreguda als tribunals de justícia, que s'hauran de pronunciar. A més, la seva aplicació futura dependrà de l'actuació dels ciutadans, que decidiran amb el seu vot la continuïtat de les polítiques regressives en matèria de llengua que està impulsant el PP.

Per altra banda, independentment del resultat de les votacions, l'entitat ha convocat també tota la ciutadania a concentrar-se a les 20.30 hores a totes les poblacions de Mallorca i a llegir-hi un manifest. En el cas de Palma, serà davant el Parlament.

En aquests moments, ja hi ha 28 pobles confirmats, pendents de què, en el darrer moment, s'hi afegeixin molts d'altres. Es tracta dels següents:

Artà 20.00 h, Plaça de l'Ajuntament Palma 20.30 h Davant el Parlament de les Illes Balears Alaró 20.30 h Son Tugores Sóller 20.30 h plaça de l'Ajuntament Llucmajor 20.30 h Davant el local de l´OCB de Llucmajor (c. Bisbe Taixaquet, 105) Binissalem 20.30 h Siurellada a la plaça de l'Església Calvià 20.30 h Plaça de l'Església Capdepera 20.30 h Davant el Centre Cultural Cap Vermell, Cala Rajada Esporles 20.30 h Plaça de l'Ajuntament Felanitx 20.30 h Plaça de Sant Jaume, Portocolom Inca 20.30 h Plaça de l'Ajuntament Marratxí 20.30 h Davant l'Ajuntament Puigpunyent 20.30 h Plaça de l'Ajuntament Pollença 20.30 h Plaça Vella Porreres 20.30 h Plaça de la Vila Sant Llorenç 20.30 h Plaça de l'Església Sant Joan 20.30 h Plaça del Centre Penjada de llaços Valldemossa 20.30 h Plaça Ramon Llull Llubí 20.30 h Plaça de l'Església Sa Pobla 20.30 h Plaça Alexandre Ballester Campanet 20.30 h Plaça Major Vilafranca 20.15 h Plaça Tomeu Penya Manacor 20.30 h Sineu 20.30 h Plaça de Sant Marc Bunyola 20.30 h Plaça de l'Ajuntament Selva 20.30 h Búger 20.30 h Plaça de Sant Pere Petra 21.30 h Plaça Ramon Llull.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat