Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de novembre del 2011 | 17:34
Crònica · Illes Balears

Escoles Mallorquines, contra la lliure elecció de llengua

Escoles Mallorquines manifesta el seu rebuig a una nova agressió a la llengua catalana. En concret es tracta de la notícia de l'aprovació, per part del Consell de Govern, del pressupost que donarà suport a la proposta de lliure elecció de llengua per part de les famílies el curs 2012/2013.

Logo d'Escoles Mallorquines.

Redacció: Tribuna Mallorca · Per què? En primer lloc, segons l'entitat, perquè aquest model implica que, per damunt del Projecte Educatiu de Centre, que defineix la llengua d'ensenyament i comunicació a l'escola a través del projecte lingüístic, romandrà la voluntat particular d'unes famílies. A més, la proposta del Govern també implica que, o bé que hi haurà d'haver dos mestres per atendre el mateix grup-classe emprant per a uns infants el català i per a altres el castellà; o bé la separació dels infants en aules diferents, fet encara més greu per la seva naturalesa segregadora.

Aquest fet suposa introduïr un conflicte social a les escoles que ataca el procés de normalització lingüística

Per a l'associació aquesta situació no és pedagògicament raonable ni defensable. El Moviment apunta que no es pot emprar la llengua com un element de segregació i divisió dins l'escola; ans al contrari, a l'escola la llengua ha estat un factor de cohesió, i ja fa anys que és l'àmbit lingüísticament més normalitzat. Segons l'entitat, la comunitat educativa ha fet una feina importantíssima al llarg del darrers anys consolidant el català com a llengua d'aprenentatge i de comunicació, i aquest és un fet majoritàriament respectat i acceptat per la societat. Per últim, Escoles Mallorquines assenyala que aquest fet suposaria una nova agressió a la llengua catalana, que introduiria un conflicte lingüístic i social a les escoles i que atacaria de front el procés de normalització lingüística de la llengua.

Per tot això, el Moviment d'Escoles Mallorquines mostra un cop més el seu rebuig i la seva indignació davant les agressions a la llengua per part del Govern presidit per Bauzá. També considera que el Conseller Bosh hauria de centrar la seva tasca en la resolució dels problemes educatius urgents, com la reducció de ràtios; la millora de les condicions dels centres; l'augment del suports psicopedagògics; l'atenció a l'alumnat nouvingut... i un llarg etcètera. I no, segons l'entitat, dedicar el seu temps a fer més retallades i a malmetre el català.

Igualment, Escoles Mallorquines fa arribar tot el seu suport a tota la comunitat educativa perquè continuï amb la seva tasca de normalització lingüística. I els encoratja a seguir endavant en la lluita pels drets lingüístics i educatius davant els continus atacs del Govern del Partit Popular.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat