Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de gener del 2012 | 13:37
Crònica · Esport i Ciutadania

Rei de reis

Leo Messi ha guanyat la tercera pilota d'or de manera consecutiva. Una fita que, fins el moment, només havia aconseguit Michel Platini.

Entre els més grans
Messi ostenta la seva tercera Pilota d'Or consecutiva rodejat per Platini, a qui ha igualat, i Ronaldo

"La Pulga" ja és a l'olimp dels més grans. Comparteix taula amb Maradona, Pelé, Cruyff, Di Stefano o Platini. I, segurament, n'ocupa el cap de taula.  En qualsevol cas, el tercer premi consecutiu de Messi evidencia que es tracta d'un jugador excepcional, d'un talent diferent i que, per inusual, cal retenir en la memòria.

Però el 10 del Barça sap perfectament que el seu èxit és també un triomf del club. Que li deu molt a Guardiola. Que el va treure de les llums de neó per situar-lo com a focus de l'equip. Que l'ha rodejat, l'envolta i el nodrirà de jugadors excepcionals disposats a assumir el rol de secundaris per ser ell, Messi, l'escollit.

Sap també que el seu és un mèrit dels Xavi, Iniesta, Busquets o Cesc, els jugadors que fan que l'equip funcioni a la perfecció i que propicien l'escenari idíl•lic perquè ell exploti tot el seu potencial. Sense aquests, Messi és només Messi. Sense lligues, Champions, ni tampoc guardons. Amb ells, és el rei de reis.

El triomf de l'argentí no es pot quedar només en això. Hi ha un més enllà. La tercera pilota d'or consecutiva és per a un jugador fet, format i educat a Catalunya, a Can Barça. A La Masia, la seu d'un club que, des d'avui, és el que disposa de més guanyadors de la Pilota d'or.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat