Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'abril del 2011 | 16:05
Crònica · Esport i Ciutadania

La roba bruta

Pep Guardiola està tocat. No li agrada el destí que s'insinua i per això ha canviat l'estratègia. I, novament, ho ha hagut de fer ell. Ningú del club sembla disposat a arremangar-se i lluitar a trinxeres.

Després del 'Villarato' arriba el 'Guardiolato'
El diari As s'ha fet ressò en portada del canvi d'actitud de Guardiola amb el seu peculiar 'estil'

Guardiola està queixós. De la proposta del Madrid, del tall de gespa, però sobretot, de la permissivitat arbitral i de la sensació d'impotència. Fa l'efecte que Mourinho ha aconseguit crear el caldo de cultiu que ara li permet 'repartir' amb tota impunitat. I en Pep  no ho vol denunciar gaire alt perquè sap que se'ns acusarà, a tots, de victimisme.  A més, el tècnic blaugrana té la sensació que l'estat espanyol bufa a favor dels blancs. I que, per més que el seu equip hagi estat millor, els merengues ara s'ho creuen i això els fa molt més perillosos.

Aquesta és l'explicació del canvi de to de Guardiola en roda de premsa. Per primera vegada en molt de temps, a en Pep li va canviar la cara i la veu a l'hora de parlar dels àrbitres. I ho va fer quan va sentir que l'àrbitre de l'anada de la semifinal seria portuguès (finalment serà l'alemany Wolfgang Starck). La seva esperança és que, a Europa, els àrbitres no siguin tan permissius amb Pepe, Arbeloa o Ramos. D'aquí el seu espant. Però també va canviar el discurs quan va parlar del favoritisme. Per primera vegada des que és entrenador del Barça, va donar per favorit l'equip contrari. I ho va fer amb dues intencions. D'una banda, burxar els seus propis jugadors. Els que ho han guanyat absolutament tot i que ara han de sentir com els bons, resulta que són els altres. I d'altra banda, per subratllar aquesta idea que Espanya empeny a favor del Madrid.

Arribats aquí, cal preguntar-se si Guardiola fa bé canviant el contingut i el to del discurs. Si serà efectiu o no. Si és per intel·ligència o és per desesperació. Però també cal preguntar-nos si és Guardiola qui ha d'estar en aquest fangar. Si ningú del club pensa alçar la veu i denunciar el que hem vist. Si seguirem enviant comunicats o donarem un cop de puny sobre la taula. Laporta, i amb ell el seu discurs, eren excessius. Però en moments com aquest ell sol era capaç de protegir l'equip i el club. I sí, està molt bé distanciar-se de l'anterior mandat. Però, no fotem, el primer és el Barça. I ara toca arremangar-se i bregar amb la roba bruta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat