Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2011 | 15:45
Crònica · Esport i Ciutadania

Baseball o beisbol?

Com a institució de pes en un país sense estat, el Barça té l'obligació d'actuar com a motor d'aquesta societat. En tots els sentits: esportiu, econòmic i social.

La decisió de retallar les seccions no professionals del club i deixar-les competint només en l'àmbit català, significa, en molts casos, la pràctica extinció d'aquesta disciplina al club. Per exemple, en el cas del beisbol. És cert i innegable, que aquest esport ocupa un lloc molt menor i poc il·luminat en l'univers esportiu català. Els camps no estan plens, els diaris no en parlen i els nens catalans no somien en ser grans figures de la lliga nord-americana algun dia.

El beisbol és un esport amb molta tradició a Amèrica. Només cal veure l'ambient que es respira a l'estadi Carlos Pérez de Rozas, seu de l'equip blaugrana. La gran majoria de jugadors, familiars, aficionats, provenen d'Amèrica llatina. Nous catalans que viuen  aquest esport des de ben petits i per als quals, el beisbol del Barça és pràcticament l'única eina d'integració a Catalunya. Econòmicament, de ben segur que la secció no és rendible. Esportivament, no és referència per al club. Però hi ha una última vessant, que bé faria el Barça en no oblidar. A vegades, cal mirar més enllà.

Ser  i anomenar-se més que un club no és gratuït. Ha de ser una norma més que un lema. Cal defensar sempre el valor de tenir valors. Es tracta de la vessant social de la secció de beisbol, de la integració d'aquests nous catalans que viuen el Barça, dels que llueixen l'escut al pit, igual que Xavi o Iniesta, i de tots els que els acompanyen. Només el club blaugrana té la capacitat de fer-los veure que el català és la llengua d'aquest petit país. Només el Barça té la força suficient per explicar-los que formen part d'una nació que no té estat. Que quan s'enfunden aquella samarreta, ja sigui per jugar o per animar, fan molt més que lluitar per un resultat. Lluiten per defensar uns valors, uns drets, per reivindicar una nació. Un país que potser no coneixerien de no ser pel beisbol. Són les obligacions del més que un club i són les conseqüències de formar part de viure en un estat amb seu a Madrid.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat