Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de d'abril del 2012 | 17:33
Crònica · Esport i Ciutadania

Així parlà Don Andrés

"I si tot ha existit ja alguna vegada... No es troben totes les coses tan estretament lligades que aquest instant en determina el que vindrà?... Doncs tot el que pot córrer, alguna vegada haurà de recórrer el llarg camí cap endavant!. Fragment d''Així parlà Zaratrusta', de Friedrich Nietzsche.

Una de les idees filosòfiques de la modernitat defensa la concepció circular del temps i de l'home. La història i la moral no s'escriuen linealment, sinó de manera cíclica. És el que es coneix com a filosofia de l'etern retorn. Gustave Flaubert, Gabriel García Márquez, Herman Hesse, Milan Kundera o Mircea Eliade, a través de les seves obres, n'han subratllat aquesta concepció. Segurament però, l'autor que més ha emfatitzat aquesta idea circular del temps ha estat Friedrich Nietzsche.

En la seva obra Així parlà Zaratrusta, el seu protagonista s'adona que, a través de la repetició dels èxits i els fracassos, l'home aconseguirà arribar a un estatus superior. El guió exacte que afronta el Barça aquesta setmana.

L'equip de Guardiola torna al punt de partida, allà on va començar tot. I ho fa per tornar a reivindicar-se com a un dels millor equips de tots els temps. Fa tres anys, a Stamford Bridge amb en Don Andrés i en la setmana del dos a sis al Bernabéu, el Barça va obrir, per mèrits propis, les portes de la il·lusió i el reconeixement. Va assolir un estatus d'acord amb la seva història.

Ara, tres anys després, repeteix el camí. Recupera el mite de Don Andrés per convertir-se en un equip encara més gran. Per pujar a un graó, de títols, superior. És el reflex, com Zaratrusta, de la idea de l'etern retorn. Que passa per Londres i on Així parlà Don Andrés.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat