Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de d'octubre del 2010 | 13:33
Crònica · Esport i Ciutadania

Lligues curtes i lligues llargues

Després de 6 jornades, el primer balanç de la lliga deixa ben clar que la lliga dels 99 punts l'haurem de guardar en el record i acostumar-nos, de nou, a competicions més igualades. Els outsiders' al títol encara no han picat prou fort com per discutir l'hegemonia que escenifica el binomi etern Barça - Madrid en el domini global de la lliga espanyola, però sí que han obert una porta a l'esperança per veure un campionat més atractiu.

Perquè que apareguin equips que discuteixin el títol al Barça o al Madrid és una bona noticia pel futbol, per l'espectacle i pels aficionats. La lliga d'aquesta temporada serà més igualada que les anteriors i hi ha algunes causes plausibles que així ho assenyalen. La primera es rendeix a l'evidència. s molt difícil que els blaugranes i els blancs repeteixin una actuació com la de la temporada passada. Segurament passaran molts anys perquè veiem de nou un campió de lliga amb 99 punts i un subcampió amb 96. En segon lloc, i seguint el mateix fil, és molt complicat que un grup de futbolistes mantingui una exigència psicològica com la que va suposar la temporada passada. I en tercer lloc, el Mundial que ha precedit aquesta lliga deixa una ressaca molt dura no només en l'aspecte físic -el principal ara mateix- sinó també en el psicològic -les seqüeles poden aparèixer en els últims mesos de la temporada.

s per tot això -i per arguments esportius prou evidents- que l'inici dubitatiu del  Barça de Guardiola no és preocupant. Que equips com el València, el Vila-real o l'Atlètic de Madrid -potser el Sevilla també arriba a temps- apareixen en la lluita per les primeres posicions és un al·licient més pels jugadors i un atractiu afegit pels aficionats. I viure una lliga amb més aspirants resulta un regal pel futbol. El Barça no ha eixamplat diferències amb la resta d'equips per errors puntuals però segueix oferint garanties de bon equip, superior a la resta. La ressaca del Mundial i el desgast físic i psicològic general, són contratemps a treballar. Però aquest equip té corda i qualitat per estona i per tant, garanties de confiança. Si la lliga dels 99 punts se'ns va fer eterna perquè no s'acabava mai, la d'aquesta temporada promet passar-nos volant pel seu atractiu. I és que, malgrat tenir les mateixes jornades, hi ha lligues llargues i lligues curtes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat