Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de gener del 2014 | 18:13
Crònica

El necessitem, el PSC?

Sí. El PSC ha estat una part fonamental del poble de Catalunya. I amb la seva implicació en la reconstrucció nacional del país, el partit va substituïr, en el seu moment, el PSUC donant d'aquesta manera continuitat a la poítica i estratègia de la Catalunya un sol poble.

Per tot plegat, si el PSC s'acaba sumant aquesta setmana al bloc del PP-C's faria el major trencament polític de la societat catalana que mai s'hagi vist des de la transició democràtica.

Per aquets motiu, el col·lectiu Joan Creixell fa una crida, des d'aquesta col·lumna, a la direcció, als militants i als votants del PSC perquè no abandonin la majoria social i nacional pel dret a decidir de Catalunya. 

Nosaltres podem entendre el fet diferencial del plantjament del PSC i les seves relacions amb el PSOE i això comporta diversitat i pluralitat. Però mai no entendrem un PSC que trenqui la seva trajectòria i que se sumi al bloc del nacionalisme espanyol. 

Cal que defensem, doncs, el debat en el si del partit dels socialistes de Catalunya, i que alhora hi donem suport i solidaritat als parlamentaris, dirigents, càrrecs municipals i als militants del PSC que en les properes hores hauran d'estar a l'altura del repte històric del 2014. 

Si finalment aquesta setmana es produeix un trencament, des del col·lectiu Joan Creixell ens posarem al costat dels socialistes que creguin que Catalunya és un subjecte polític. Alhora, però, ens trobarem profundament digustats perquè aquesta suposaria una victòria del nacionalisme espanyol i també el reforçament del PP i de C's, els quals empenyen el PSC cap a la seva autodestrucció.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat