Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de març del 2013 | 18:31
Crònica

El nostre govern i el procés sobiranista

Tots els sobiranistes hem d'estar darrere del nostre President, del govern i de les forces polítiques que donen suport al dret a decidir.

Però s'ha de poder donar un pas endavant i toca de reflexionar seriosament: el nostre govern pateix asfíxia econòmica i política, i no pot tenir cap altra preocupació que la de pagar les nòmines de finals de mes i ─amb moltes dificultats─ pagar les despeses de les estructures del govern.

Per aquest motiu seria un suicidi que el procés sobiranista es deixiés a mans, únicament i exlusiva, del govern de la Generalitat i del seu President. Les retallades i un cert fracàs institucional en un futur proper ─que ja hores d'ara es pot començar a albirar─ podrien comportar un bloqueig de tot el procés. 

Això obliga a que la societat civil, les organitzacions sobiranistes, emprenguin una gran ofensiva d'explicació i pedagogia sobre el per què del fracàs en la gestió de govern de la Generalitat. El procés sobiranista no s'ha de deixar encadenar al govern i al seu destí: és cosa de tots.
L'autodeterminació de Catalunya no la podrem fer des de les institucions. Haurà de ser el país en marxa el què vagi al capdavant"
La societat catalana ha d'actuar i mobilitzar-se de manera autònoma per a generar un gran tsunami que afecti tot el país el 2014 i aconsegueixi inundar i desmuntar l'ofec al govern de la Generalitat i l'ofensiva en contra de la nostra construcció nacional.

L'autodeterminació de Catalunya ─cada dia està més clar─ no la podrem fer des de les institucions. Haurà de ser el país en marxa el que vagi al capdavant del procés, tant a nivell nacional com també a nivell internacional, i és en aquest darrer àmbit on, cada cop més, les associacions, think tanks i altres entitats de Catalunya han de ser actors i protagonistes amb tota la llibertat i sense els condicionants jurídics de les nostres institucions.

L'autonomia catalana actual, l'entel·lèqui de la Comunidad Autónoma, l'estat de les autonomies i tota la parafernàlia de les institucions espanyoles no podran ser un fre a les aspiracions nacionals de Catalunya. Aquesta és la nostra força: no repetirem l'error del bon amic de Catalunya Juan José Ibarretxe. Sorprendrem el món, una vegada més, amb una Catalunya que sap reinventar-se constantment com ja ha fet al passat: l'Assemblea de Catalunya, la Crida a la Solidaritat, les consultes populars, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural, etc. 

Aquest és el nostre terreny de joc en el qual som i serem invencibles. És l'hora, doncs, de respectar el nostre Parlament, el nostre President i el nostre Govern, però també és l'hora d'evitar quedar-nos captius de les lleis i els pactes de la transició espanyola que no han estat més que una gran "cotilla" per a les llibertats de tots els catalans i catalanes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat