Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de febrer del 2012 | 18:54
Crònica · Afers religiosos

L'Església catalana present en el mapa universal

L'Església catalana està cada vegada més present en el mapa universal i compte amb major projecció internacional.

SagradaFamilia

Barcelona · Un dels grans plans del pontificat de Benet XVI es desenvoluparà a Barcelona en la Quaresma que acaba de començar. És la Missió metròpolis que està pensada sobretot en els cristians que s'han allunyat de la fe. Aquesta missió tindrà lloc a altres onze grans ciutats europees: Budapest, Brussel·les, Dublín, Frankfurt, Lisboa, Liverpool, Paris, Tori, Varsòvia, Viena i Zagreb.

 

Després, per Pasqua, Barcelona serà seu d'un dels altres grans projectes de l'actual Papa, l'Atri dels Gentils, que vol propiciar un espai de trobada entre creients i agnòstics. La capital catalana i Paris són les dues úniques grans ciutats que acolliran ambdós esdeveniments impulsats per la santa Seu.

ç

Un altre fet que incrementarà la presència internacional de Catalunya en l'àmbit dels afers religiosos és la decisió de les publicacions claretianes d'arreu del món d'unir-se sota el nom de "Claret Publishing Group". En aquests moments les ciutats que compten amb una editorial i formen d'aquest grup són Barcelona, Buenos Aires, Macau, Madrid, Manila i Sao Paulo. Els claretians tenen el seu origen en un personatge determinant en la seva època, el sant català Antoni Maria Claret.

 

Aquests esdeveniments se sumen a la projecció de la Sagrada Família i d'Antoni Gaudí arreu del món, que s'ha intensificat en els darrers anys convertint-se en un fenomen religiós, cultural, artístic, cívic i turístic de primer nivell.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat