Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de d'abril del 2015 | 16:56
Crònica · Afers religiosos

Jordi Amat, falangista: "'Destino' va fer més pel catalanisme que 'Serra d'Or'"

El falangista Jordi Amat, columnista de La Vanguardia, declara a El País que la revista Destino va fer més pel catalanisme que Serra d'Or. Aquesta afirmació maniquea entre el bon Destino i la dolenta Serra d'Or a l'estil del grotesc Albert Boadella provoca comentaris contraris a les xarxes socials. Lògic. Destino és creat per falangistes catalans al Burgos franquista.

Jordi Amat. FOTO: nuvol.com.

La seva denominació es refereix a una frase del feixista José Antonio Primo de Rivera: "España es una unidad de destino en lo universal". Mentrestant, Serra d'Or neix a Montserrat en plena resistència contra la dictadura. Amat respon a aquestes reaccions contra la seva tesi aparegudes a Twitter amb un article que ell mateix titula El dia que em vaig fer falangista. Acaba la seva confessió amb aquestes paraules: "Aquí teniu un falangista".

Jorge Fernández Díaz, des de la caverna de El Valle de los Caidos, deu saludar brazo en alto i molt agraït l'aportació del falangista Amat a la Catalunya en procés sobiranista. Precisament Amat empra el terme "caverna" per recordar que ell escriu en el que alguns qualifiquen com "la caverna del mal, La Vanguardia". Prescindint d'al·lusions victimistes, el fet és que hi ha personatges, com José Antonio Zarzalejos i Gregorio Moran, que escriuen al diari del Godó llargues i pedants cròniques setmanals en que s'insulta els partidaris del sobiranisme català democràtic i pacífic. Tot un exemple de democràcia, convivència i llibertat d'expressió.
Sánchez Piñol fa infinitament més pel catalanisme al món que Amat i Juliana junts"
Posteriorment Amat ha escrit un altre article, El destí d'un malentès, sobre l'enrenou que ell mateix ha provocat. "Destí" de tronades ressonàncies jaseantonianes però sense desmentir el seu "Aquí teniu un falangista".

Amat compta amb el suport públic d'Enric Juliana, un dels quatre directors adjunts del diari. Juliana escriu en un tuit referint-se a El dia que em vaig fer falangista : "Heus aquí un bon article de Jordi Amat plantant cara a la 'policia religiosa'". Un altre insult en la línia de Zarzalejos, Moran i similars. ¿Qui és aquesta policia religiosa? ¿Els monjos de Montserrat? ¿Agents gihadistes del sobiranisme català? ¿Quatre tuitaires emprenyats?

Si Juliana entra en aquest joc cal que agafi l'immòbil toro Segador per les banyes, parli dels "periodistes censors" i expliqui per què l'escriptor Albert Sánchez Piñol i el periodista Oriol Domingo han deixat d'escriure a La Vanguardia que, en l'època imperial dominada pel falangisme/franquisme, va portar el nom de La Vanguardia espanyola. Per cert, el gran Sánchez Piñol fa infinitament més pel catalanisme al món que Amat i Juliana junts.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat