Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de juliol del 2012 | 18:28
Crònica · Afers religiosos

El Parlament reconeix l'acció social de l'Església

El Parlament de Catalunya ha reconegut l'acció social de l'Església catòlica. La Mesa ha decidit per unanimitat atorgar la medalla d'honor de la Cambra, en la categoria d'or, a la Fundació Càritas Catalunya.

Càritas Catalunya és l'entitat de l'Església catòlica que s'ocupa de l'acció social en les diòcesis de tot el territori català. L'entitat treballa contra la desigualtat i l'exclusió social dels sectors mes pobres de la societat. Participa en la Taula del Tercer Sector social i en la Federació Catalana del Voluntariat Social.

Es calcula que durant l'any 2011 a Catalunya, Caritas va mobilitzar 35 milions d'euros i uns 8000 voluntaris. Uns 300 mil catalans varen rebre algun tipus d'ajuda.
Hi ha cues de persones trucant a Càritas però no n'hi ha davant de sindicats, ni de partits, ni de patronals. Per què?
Els responsables de Càritas han manifestat, amb sentit social i de país, "el seu agraïment al Parlament, als representants legítims del poble de Catalunya". En un comunitat deixen constància de que "en aquests difícils moments de travessia del desert i de grans dificultats per molts dels ciutadans d'aquest país, aquest reconeixement de la nostra tasca per estar pròxims als que més pateixen ens obliga amb humilitat a seguir amb més força encara, ajudant els més pobres, els col·lectius marginats, els que perden l'habitatge, els qui ningú escolta, etc. intentant reinserir-los a la societat". Recorden que tot això es fa per mitjà de les parròquies de les deu diòcesis catalanes, amb els seus voluntaris i tècnics.

Participants de blocs d'afers religiosos han fet comentaris que fan pensar. Hi ha cues de persones amb necessitats trucant a les portes d'entitats com Càritas però no hi ha cues davant les portes de sindicats, ni de partits, ni de patronals. Per què?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat