Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de novembre del 2013 | 18:06
Crònica · Afers religiosos

Cristians en primer pla polític

Actualment Catalunya compta amb cristians al primer pla de la política. És el cas, entre molts d'altres, d'Oriol Junqueras (ERC), Àngel Ros (PSC, sector catalanista) i Joan Rigol (CiU).

En aquesta crònica es mencionen aquests tres noms perquè Junqueras, Ros i Rigol participen, el 28 de novembre, en una de les cinc taules rodones del cicle de diàlegs Viure la fe des de… la ciència, la filosofia, la comunicació i la política.

El dirigent d'ERC i l'alcalde socialista de Lleida explicaran com viuen la fe des del seu compromís polític, com intenten mantenir la coherència i la tensió que es produeix entre poder i servei, entre estratègia i construcció comunitària de la política.

El diàleg entre Junqueras i Ros serà moderat per Rigol. L'ex-president del Parlament defensarà aquesta setmana una tesi doctoral que tracta sobre L'amor més enllà de la mort en l'obra filosòfica de Gabriel Marcel. El filòsof francès és un home que es va anar convertint a la fe cristiana amb el pas del temps.

La taula rodona és organitzada per la Fundació Joan Maragall. Aquesta entitat propicia el diàleg de la fe i l'Església amb el món i la cultura contemporànies. Se celebrarà a l'auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna. La sessió desperta gran expectació i això demostra que, entre els universitaris i els joves en general, interessa la qüestió religiosa i la relació de l'Església i la fe amb el món polític i cultural del segle XXI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat