Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de d'octubre del 2011 | 16:32
Crònica · Afers religiosos

Cristians catalans al twitter. Raonables o diables?

Catalans com Miquel Calçada (periodista) i Oriol Junqueras (líder d'ERC) son citats com persones amb sentit cristià al twitter pel jesuïta Marc Vilarassau.

Marc Vilarassau és un jesuïta jove que ha sofert un càncer de pulmó. Ha explicat públicament l'experiència de la seva malaltia, el seu tractament, els seus sentiments, les seves conviccions. "Quan tot cau, hi és Déu, encara que d'una manera diferent com ho havies pensat", confessa. Vilarassau també es assidu al twitter. Ha escrit: "Miquel Calçada és cristià i va a missa. Oriol Junqueras diu que resa al Déu cristià perquè és creient".

El text mereix comentaris com aquest: "Si els cristians catalans no deixem les catacumbes, només se sentirà la veu de Martínez Camino (bisbe portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola)". Oriol Domingo (periodista, autor del bloc In saecula saeculorum) comenta: "¿Sóc cristià? Encara no del tot. Intento ser-ho". Sintonitza amb una afirmació de Francesc Torralba (filòsof i teòleg)  en el seu excepcional llibre "Jesucrist 2.0": "Entenc que ser cristià és un procés. Mai no s'és del tot cristià".

Totes les persones citades, a excepció de Martínez Camino, comparteixen uns trets comuns, deixant de banda la política de partit. Tenen un sentit de fe raonable en ple segle XXI i són considerats uns diables amb banyes i cues pels sectors polítics  i eclesiàstics mes reaccionaris.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat