Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de novembre del 2010 | 16:34
Crònica · Afers religiosos

La VI Jornada del Grup Sant Jordi confirma que una Església arrelada és una Església universal

Aquest dissabte es va celebrar a Barcelona la VI Jornada del Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans, convocada enguany amb el títol "Fonament particular i vàlua universal: Cultura i Església", en el 25è aniversari del document Arrels Cristianes de Catalunya. En l'acte inaugural, el president del Grup, Josep Vaquer, va retre un sentit homenatge al bisbe Joan Carrera, un dels principals redactors d'aquest document emblemàtic de l'episcopat català, tot destacant també la presentació del llibre Ara mateix que es va presentar la setmana passada i que recull 1.300 articles escrits setmanalment per Joan Carrera durant 25 anys. Josep Vaquer també va valorar molt positivament la visita del Sant Pare a Barcelona i va aprofitar per reconèixer públicament la gran tasca duta a terme per Enric Puig, membre del Grup Sant Jordi, com a màxim responsable de l'organització.

La VI Jornada del Grup Sant Jordi va aplegar, com ja és habitual, prop d'un centenar de destacats laics, religiosos, capellans i bisbes, amb una important presència de fora de Catalunya. Enguany es van incorporar tres noves persones d'Euskadi i del País Valencià, un dels quals és el secretari general de Càritas de la diòcesi de Vitòria. En la ponència inaugural l'expert en Doctrina Social de l'Església i autor del llibre Nació i Magisteri Pontifici, Antoni M. Oriol Tataret, va analitzar detalladament els principals aspectes d'Arrels Cristianes de Catalunya i va oferir un conjunt de claus d'interpretació d'aquest document. Per la seva part, el sociòleg Javier Elzo, a partir de dades algunes de les quals eren inèdites sobre les creences, els valors i les pràctiques religioses dels joves catalans, bascos i espanyols, va defensar un cristianisme encarnat com a model, en el qual les dimensions universal i local es complementen i fan possible l'experiència cristiana concreta.

El professor i president del Consell Editorial de CatalunyaReligió.cat, Josep Maria Carbonell, va advocar també, en aquesta mateixa línia, per una església arrelada i alhora universal, que esdevé "minoria creativa en una societat global i plural", que confessa allò que és essencial i que té una presència adient en l'esfera pública. Aquesta diversitat enriquidora es va palesar en la taula rodona que va cloure la Jornada, en la qual van participar dos capellans, una laica, un religiós i un bisbe, de Catalunya, Madrid, el País Valencià i Euskadi. Cadascú va aportar el seu testimoniatge personal en unes exposicions que van ser molt ben valorades i fins i tot interrompudes pels aplaudiments dels assistents.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat