Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de novembre del 2008 | 16:27
Crònica · Afers religiosos

Miró i Ardèvol porta Cañizares a Barcelona

Els darrers temps sembla com si E-cristians, potser per problemes de finançament, hagi minvat les seves activitats. L'organització fundada per l'exconseller de la Generalitat i exmilitant de Convergència Democràtica de Catalunya Josep Miró i Ardèvol aspirava a convertir-se en el pal de paller de les entitats cristianes a Catalunya. Amb el temps, les entitats adherides no han crescut, malgrat que en el web d'E-cristians, al 'clicar' sobre d'aquest apartat hi apareixen un conjunt d'institucions i grups, però curiosament sota el títol de "links", com ara l'Arquebisbat de Barcelona.

 Potser per revitalitzar l'organització, E-cristians ha convidat una de les principals veus de l'episcopat espanyol, el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de Toledo, a pronunciar una conferència a Barcelona. Cañizares dissertarà sobre "La situació de l'Església a Espanya i el paper dels laics", com a cloenda de l'assemblea ordinària d'E-cristians, que se celebrarà aquest dissabte. Per anar fent boca convindria recordar algunes de les "perles" que, dia si, dia també, ens obsequia assíduament el cardenal Cañizares. Les seves posicions sobre l'Església, l'avortament, la moral sexual en general, el Govern socialista i la societat són prou conegudes. En canvi, fora bo recordar també que Cañizares té una altra obsessió que repeteix constantment: la unitat d'Espanya i la seva visió contrària al nacionalisme -el català i el basc, és clar-, l'autodeterminació i la hipotètica independència.  

 

Les entrevistes que li han fet els darrers anys són prou significatives del seu pensament, però encara ho és més la que li va fer després de la Trobada Mundial de les Famílies de València la revista Humanitas de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile. En aquesta entrevista, Cañizares es despatxa a gust. Així, després d'afirmar que Espanya travessa una crisi molt profunda, per la qual cosa "no hi pot haver democràcia", blasma la situació de "totalitària" i arriba a dir que a Espanya s'està assajant "una revolució cultural". Aquesta seria la causa que explicaria els intents de "trencar la unitat d'Espanya (...) la qual cosa és al darrere d'aquest projecte cultural desintegrador". Quina llàstima que s'oblidés de consultar i citar el Magisteri Pontifici, que és prou clar en aquesta qüestió: "Les minories poder ser empeses a cercar una autonomia més gran o fins i tot la independència" (núm. 387 del Compendi de la Doctrina Social de l'Església). 

 

Aquesta és la línia ideològica dominant del cardenal Antonio Cañizares, convidat d'honor aquest dissabte d'E-cristians, presidida per Josep Miró i Ardèvol. Cada ovella amb sa parella.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat