Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de desembre del 2008 | 16:00
Crònica · Afers religiosos

D'E-cristians a La Razón

A partir de la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu num. 2 de Valladolid en què s'ordenava retirar el crucifix d'una aula s'ha desencadenat una nova polèmica al voltant dels símbols religiosos. Una vegada més, els extremistes de cada bàndol han aprofitat per carregar contra els qui no pensen exactament com ells. Obliden que, sortosament, des de fa molts s'ha imposat el seny i a la majoria de col·legis públics la qüestió es resolt civilitzadament, amb pau i tranquil·litat.


No obstant això, la controvèrsia ha omplert pàgines i pàgines de diaris i també s'han dedicat debats monogràfics a aquest tema. Un d'aquests debats televisius, emès per CNN+ amb el títol "Els crucifix en les aules", va confrontar els parers de dos periodistes especialitzats en informació religiosa: Juan González Bedoya del diari El País i Pablo Ginés del diari La Razón. Com era d'esperar, els punts de vista eren antagònics. Bedoya va propugnar que l'Estat és aconfessional i, per tant, s'ha d'adequar a aquesta realitat. Ginés, en un to molt agressiu i nerviós, va fer algunes afirmacions catastrofistes com ara que existeix una "cristianofòbia" molt forta en la societat espanyola i mitjans de comunicació "cristofòbics", adduint la raó al fet que "com que no se sap resoldre la crisi econòmica es fan cortines de fum contra l'Església". I tot plegat, segons el seu peculiar de vista, s'ha d'atribuir a l'esquerra que governa Espanya "com que l'esquerra no té solucions als problemes de la nostra època diuen a baix els capellans i a baix les faldilles".Aquestes delirants opinions van ser formulades ni més ni menys que pel responsable del suplement de religió Fe i Razón del diari madrileny La Razón, conegut per les seves posicions ultraconservadores no només en l'àmbit polític sinó també en el religiós. Pablo Ginés fins ara era el redactor en cap d'E-cristians i de ForumLibertas i des de fa pocs mesos ha esdevingut el cap de Religió del diari. Substitueix en el càrrec el també periodista Alex Rosal Valls-Taberner, membre de Regnum Christi, el moviment de seglars de la Congregació dels Legionaris de Crist, fundada l'any 1959 pel capellà mexicà Marcial Maciel, el qual va ser castigat i retirat pel Sant Pare Benet XVI per episodis relacionats amb abusos sexuals. Rosal Valls-Taberner va ser durant molts anys el responsable d'E-cristians a Madrid. Pel que es veu, però, la seva tasca no va donar prou fruits perquè ara el seu substitut al diari La Razón ha estat encarregat oficialment per E-cristians de "rellançar l'organització a Madrid".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat