Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de gener del 2009 | 17:36
Crònica

Tremosa, Junqueras i Romeva cap a Europa i el futur

Les properes eleccions al Parlament Europeu, que podrien haver passat sense pena ni gloria, poden acabar sent interessants gràcies a una nova generació que sembla haver pres el protagonisme. Així, els caps de llista Oriol Junqueras (ERC),  Ramon Tremosa (CiU) i  Raül Romeva (ICV) comparteixen el fet de no estar cremats i  no ser responsables d'una política elaborada a partir dels pactes de la transició i el peix al cove del pujolisme que ens han portat a l'atzucac actual.

Tots tres són persones que si aconsegueixen no ser manipulats ni instrumentalitzats per les respectives formacions per les que es presenten poden realitzar una bona feina pel país. Una feina sense els complexos i les pors d'una classe política en molts aspectes esgotada. Però, realment és el millor lloc Brussel·les per unes persones amb aquesta vàlua política? .No hauria estat millor que els partits que ara els envien a Europa els haguessin col·locats en les seves respectives llistes al Parlament de Catalunya on podrien treballar de manera més directa pel futur del nostre país?.
 Ramon Tremosa, no és un independent, ell mateix s'ha qualificat de genèticament convergent. Un convergent però que per "dignitat nacional" va sortir del partit quan CiU va pactar amb el PP. Tremosa és un actiu valuós, molt per sobre dels assessors que l'envolten. La seva capacitat d'entesa amb el seu antecessor, Ignasi Guardans i les declaracions que ha fet sobre el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ens fan albirar un perfil conciliador. Tot i això, el seu maldestre cap de campanya, Quico Homs, ja  ha començat ja a orientar-lo cap a la lluita fratricida amb la resta de forces polítiques catalanes i més directament  ERC.Que no ens el malbaratin!
 Oriol Junqueras, és un universitari compromès amb l'independentisme sense matisos que porta anys fent pedagogia nacional i gaudeix de simpaties més enllà de les sigles republicanes. Precisament, ahir a la nit, al programa "L'Hora Q de TV3" va donar una gran lliçó d'estil per part  d'un catalanista independentista i integrador que busca consensos i complicitats. Esperem que l'aparell electoral d'ERC vegi  que aquest és el camí.
 Finalment, Raul Romeva, l'únic dels tres que ja és en l'actualitat eurodiputat i que per tant repeteix com a cap de llista de la seva formació, és  producte d'un nova generació de dirigents polítics impulsada entre altres per Jaume Bosch i el sector més catalanista d'Iniciativa. Ell políticament és també un catalanista, un europeista convençut i un estudiós de la globalització, que avança cap al sobiranisme allunyant-se d'actituds acomplexades d'una esquerra ancorada en el passat.
En definitiva Trenosa, Junqueras i Romeva ja sigui a Europa o a Catalunya representen aire fresc per un carregat, decepcionant i gris panorama polític català. 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat