Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de febrer del 2011 | 16:17
Crònica

Cent dies a Mas, però no més

No toca encara entrar a criticar el govern d'Artur Mas, però sí començar a reaccionar davant de tics, actituds i possibles estratègies que creen una desmesurada angoixa entre els funcionaris i la ciutadania en general.


Deien fa uns dies els màxims responsables del govern que hi havia hagut errors de comunicació. Això ens recorda al tripartit. I és que el govern de Mas, avui per avui, està en "estat de gràcia" en termes catòlics. S'espera tant d'ells, era tanta la decepció amb l'anterior govern, i tant el rigor amb què se'l jutjava, que avui el nou govern de la Generalitat ha generat potser masses expectatives.

Hi ha un consens avui entre els sectors periodístics i intel·lectuals, i també en el món econòmic i financer, el de considerar que explicar la realitat dels números és bo, però cal anar amb molt de compte amb com es fa. Com s'explica, com es gradualitza, i com es desenvolupa, a la vegada, una gran estratègia d'austeritat que ha d'anar acompanyada d'un horitzó de solucions anant en compte de no crear alarmisme. I cal vigilar, a més, que les mesures d'austeritat no siguin ridícules, com s'ha produït en alguns exemples i actituds, que no són més que la "xocolata del lloro" de les despeses governamentals.

D'altra banda, el govern està tardant massa en fer funcionar les màquines; en motivar els funcionaris; en posar en marxa el nou organigrama -esquifit i inoperatiu en alguns departaments o amb una excessiva concentració de poder en d'altres.

Una altra de les aproximacions amb voluntat constructiva al nou govern, és el fet d'observar com s'està desaprofitant la saviesa i l'excel·lència dels alts funcionaris de la Generalitat, ja que en molts departaments, CiU està fent exactament el mateix que va fer el tripartit: col·locar-hi persones que l'únic mèrit que tenen és portar el carnet a la boca, sense tenir la més mínima experiència de la seva àrea de responsabilitat.

Però no tot és negatiu, evidentment; l'actitud i el discurs del president de la Generalitat és contundent, i va més enllà del que els sectors poderosos que es pensaven poder manipular Artur Mas voldrien, ja que el president ha anat molt en compte amb els tradicionals "sectors dels negocis" i, fins el moment, els està mantenint a ratlla.

Deixem passar, doncs, els cent primers dies, i després, des del nostre col·lectiu, intentarem que cadascun d'aquests períodes de cent dies mereixin un nou anàlisi, en els que explicarem la nostra visió i els clarobscurs d'aquest govern que tantes esperances i expectatives ha generat després d'uns espectaculars resultats electorals. Ara és l'hora de la veritat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat