Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de juliol del 2009 | 14:57
Cartes al director · Política

Multat a Catalunya

El passat 25 de juliol, anava amb el cotxe per la C31 en direcció Barcelona, quan els Mossos d'Esquadra em van parar per un control d'alcoholèmia. Un cop feta la prova, donant 0'0,  m'indiquen que a la matrícula de darrera porto el CAT sobre la E. Els responc que sí, amablement em diuen que la tregui o que em multaran, i els contesto que tal com jo la veig està correctament.


Aleshores em tornen a demanar els papers del cotxe i el permís de conduir i em fan esperar una estona (temps per pensar que deuen fer la feina molt professionalment, que no deu ser només per recaptar, o que no tenen cap ordre política i que un cotxe amb el CAT deu ser un perill per la circulació...). Al cap d'uns 20 minuts més (el temps de comprovar si era un delinqüent o tenia altres multes, etc.) apareix el mosso encara més amable, dient-me que només em posa una multa de 92,86 euros, sense la retirada de punts (dins meu pensava, està esperant que li digui gràcies?). Em dóna la multa, bon viatge i adéu.

La meva conclusió: tant és que sigui bon conductor, visqui i treballi a Catalunya, pagui els impostos i respecti la gent, bon marit i amb una hipoteca com la majoria de la gent. Si ets català i t'ho creus estaràs castigat, perquè la llei és Espanyola i ja sabem com són...

Hi ha un problema, i diria que gros: estic convençut que sóc català però Espanya imposa el seu estat sobre el meu, i haig de confessar que a part del cansament que això comporta, la dolça paciència s'acaba... estic segur que serem minoria els que pensem igual, però no sóc l'únic. Com a persona justa i amb el sentit comú i la raó per llei, penso que hem de dir prou!

Com pot ser que a Catalunya els Mossos d'Esquadra multin a un ciutadà per portar la matrícula identificant la seva nació? Estem amb un tripartit  on sembla que governi més el PSOE que no pas la gent que viu aquí. s que les minories en democràcia no tenen drets?

Tinc més de 30 anys, ara hauré de fer un recurs, però demà em pot tornar a passar el mateix. Quan deixi de pagar, encara amb més força vindran contra meu! Perquè no oblidem que tot plegat és per tenir unes idees i no perquè el cotxe estigués en males condicions! Ni tan sols la matrícula, ja que aquesta és perfectament identificable.

Al final, si perduro amb les meves idees, vaig a la presó? Per què perdre temps i diners? Ja em poden detenir, si aquesta és la justícia i la llei.

Quin país, que trist i ridícul! Clar que sempre hi haurà qui dirà el mateix de mi: curiosament aquests no tenen cap problema en portar la E del seu país, i els altres es resignaran a pensar que potser els catalans som una casta inferior i hem de viure oprimits.

A molts no els afectarà, ja que de política no en volen saber res, i és legítim però molt trist. Perquè l'organització d'un poble, si no la fa la mateixa gent, els individus no deixen de ser un remat a voluntat d'altres. Segur que alguns ja els va be això d'estar alimentats, sense cap problema identitari. s més, quan els exposes un conflicte, et diuen que ja se sap, és la llei i tots hem d'obeir i abaixar el cap i si cal demanar perdó, i em pregunto, quin poble volem ser? Per què volem un Estatut? Què és això de Catalunya?

Perquè tenim clar que la gent té la necessitat de pertànyer a un grup, i és gravíssim que t'obliguin a identificar-te amb un altre grup que no és el teu. Un exemple: us imagineu que a tots els aficionats del Real Madrid els obliguéssim a portar la samarreta del Barça per passejar-se per Madrid? Oi que seria un escàndol? Doncs imagineu que aquí a Catalunya no només fossin els aficionats del Barça, sinó tota la població la que estigués obligada a portar la samarreta del Real Madrid, ben neta i visible! s clar que alguns Catalans estarien contents, però què passaria amb els que mai han estat del Madrid i no hi tenen cap afinitat?

Tot plegat, és el que històricament a fet sempre Espanya. I jo dic prou, i ho dic des del cor, perquè estic molt trist. El primer dia estava amb molta ràbia; sóc una persona que defenso la cultura catalana i les meves idees democràticament, dins d'associacions legals, però hi ha dies que em pregunto si serveix d'alguna cosa.

Vull, però sobretot, necessito, la independència! Per què no hi ha la manera que ens respectin i molt menys que ens entenguin.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat